ΑρχικήinetΠοιες εφαρμογές χρησιμοποιούνται περισσότερο σε όλο τον κόσμο;

Ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούνται περισσότερο σε όλο τον κόσμο;

Με το ξέσπασμα της πανδημίας του COVID-19, οι άνθρωποι περνούν περισσότερο χρόνο με τα κινητά τους ή τους υπολογιστές τους. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πάνω από το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού χρησιμοποιεί τουλάχιστον μία social media πλατφόρμα, κυρίως μέσα από εφαρμογές.

Η υγειονομική κρίση που έχει πλήξει χώρες σε όλο τον κόσμο, έχει αυξήσει τις εγκαταστάσεις εφαρμογών για κινητά, καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν να διατηρήσουν επαφές με την οικογένεια και τους φίλους τους. Ποιες είναι όμως οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές;

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Κατάσχεσαν κι άλλα domains που χρησιμοποιούνταν σε phishing επιθέσεις με θέμα τον COVID-19

Σύμφωνα με μια ανάλυση της Carphone Warehouse – εταιρεία λιανικής πώλησης κινητών τηλεφώνων με έδρα το Λονδίνο – οι ΗΠΑ καταλαμβάνουν την πρώτη θέση όσον αφορά τη δημιουργία εφαρμογών και τις καταναλωτικές δαπάνες, αλλά όχι όσον αφορά τον χρόνο που «ξοδεύεται» σε συσκευές.

Ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούνται περισσότερο σε όλο τον κόσμο;
Ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούνται περισσότερο σε όλο τον κόσμο;

Οι ΗΠΑ κατέχουν το 6% της αγοράς εφαρμογών, με 174.630 εφαρμογές να έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο έτος, ενώ οι καταναλωτές ξοδεύουν 32,63 δισεκατομμύρια δολάρια για εφαρμογές – το υψηλότερο ποσό στον κόσμο.

Επιπλέον, στις ΗΠΑ, το 14% των εφαρμογών που εγκαθίστανται είναι παιχνίδια – ποσοστό όχι τόσο υψηλό συγκριτικά με την Ιαπωνία ή τη Νότια Κορέα, όπου το 27% και το 25%, αντίστοιχα, των εφαρμογών που εγκαθίστανται είναι παιχνίδια. Οι Αμερικανοί περνούν κατά μέσο όρο 3 ώρες την ημέρα στα κινητά τους τηλέφωνα.

Δείτε ακόμη: YouTube: Καταργεί 3.000 κανάλια συντονισμένης επιρροής σε Κίνα/Ρωσία!

Το πιο δημοφιλές είδος εφαρμογών είναι το Food & Drink, όπως τα Uber Eats και Music.
Επιπλέον, όπως αναφέρει το ZDNet, το YouTube είναι η πιο δημοφιλής εφαρμογή στον κόσμο, με παγκόσμια δημοτικότητα 144. Έχει γίνει download περισσότερες από πέντε δισεκατομμύρια φορές και έχει βαθμολογία 4,4 στα 5. Έχει παγκόσμια δημοτικότητα, ενώ βρίσκεται στο top 10 των downloads charts σε 144 χώρες.

Ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούνται περισσότερο σε όλο τον κόσμο;
Ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούνται περισσότερο σε όλο τον κόσμο;

Επίσης, το WhatsApp Messenger κατατάσσεται στη δεύτερη θέση, με παγκόσμια δημοτικότητα 125. Η εφαρμογή ζητά 13 άδειες από εσάς, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στην τοποθεσία σας, τα SMS και το αρχείο καταγραφής τηλεφώνου, ενώ έχει βαθμολογία 4,5 στα 5.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Facebook με τη χαμηλότερη βαθμολογία στη λίστα των top 10: 3.3 στα 5 και ζητά 13 άδειες για να εκτελεστεί στη συσκευή σας. Τα πιο συνήθη παράπονα χρηστών αφορούν τη διάταξη και τη λειτουργικότητα της εφαρμογής, καθώς και ζητήματα σχετικά με τις επιχειρηματικές πρακτικές του Facebook. Ωστόσο, παρά τα παράπονα, η εφαρμογή έχει μέχρι σήμερα πέντε δισεκατομμύρια downloads.

Πρόταση: Instagram: Πώς να κάνετε download βίντεο/stories σε PC, Android και iOS

Στη λίστα των top 10 περιλαμβάνονται επίσης το Gmail (πέντε δισεκατομμύρια downloads – με βαθμολογία 4,3 στα 5), ο Google Chrome (πέντε δισεκατομμύρια downloads – με βαθμολογία 3,0 στα 5), το Google (πέντε δισεκατομμύρια downloads – με βαθμολογία 4,4 στα 5), το Instagram (ένα δισεκατομμύριο downloads – με βαθμολογία 4,6 στα 5), το TikTok (ένα δισεκατομμύριο downloads – με βαθμολογία 4,6 στα 5), το Facebook Messenger (ένα δισεκατομμύριο downloads – με βαθμολογία 4,3 στα 5) και το Snapchat (ένα δισεκατομμύριο downloads – με βαθμολογία 3,9 στα 5).

Όσον αφορά τα δικαιώματα, το Google app ζητά τα περισσότερα από εσάς, ζητώντας 15 άδειες κινητής συσκευής, συμπεριλαμβανομένων επαφών, αποθήκευσης και πρόσβασης στα SMS.

Αντίθετα, το Disney + app ζητά άδεια μόνο για αλλαγή πληροφοριών τηλεοπτικού καναλιού, πρόσβαση στο διαδίκτυο και πρόσβαση στο μικρόφωνό σας.

Ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούνται περισσότερο σε όλο τον κόσμο;
Ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούνται περισσότερο σε όλο τον κόσμο;

Εάν δεν είστε ευχαριστημένοι με το doomscrolling σας και θέλετε να μειώσετε το χρόνο που περνάτε σε εφαρμογές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε την ώρα οθόνης (iOS) είτε την ψηφιακή ευεξία (Android) για να μάθετε ποια εφαρμογή “κυριαρχεί” στον χρόνο της οθόνης σας.

Μπορείτε επίσης να ορίσετε στοιχεία ελέγχου εστίασης που περιορίζουν το χρόνο σας σε μια συγκεκριμένη εφαρμογή ή να ρυθμίσετε τη συσκευή σας ώστε να απενεργοποιείται μια συγκεκριμένη ώρα τη νύχτα και να ενεργοποιείται ξανά το πρωί για να σας ξυπνήσει.

Εναλλακτικά, μπορείτε να απεγκαταστήσετε εντελώς τις εφαρμογές και να χρησιμοποιήσετε την έκδοση της εφαρμογής για desktop ή browser, ώστε να περιορίσετε τις ειδοποιήσεις που λαμβάνετε στην κινητή σας συσκευή καθώς προσπαθείτε να “απαλλαχθείτε” από το ατελείωτο scrolling.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS