ΑρχικήinetTinder: Θα μπορείτε να ελέγχετε το ποινικό μητρώο μιας υποψήφιας «γνωριμίας»

Tinder: Θα μπορείτε να ελέγχετε το ποινικό μητρώο μιας υποψήφιας «γνωριμίας»

Είστε χρήστες του Tinder; Πλέον θα έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε το ιστορικό μιας υποψήφιας «γνωριμίας» για να μάθετε εάν έχει ποινικό μητρώο. H μητρική εταιρεία του Tinder, “Match Group”, επενδύει στην πλατφόρμα της μη κερδοσκοπικής startup τεχνολογίας “Garbo”, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν έλεγχο χρησιμοποιώντας ένα όνομα και έναν αριθμό τηλεφώνου ή ένα πλήρες όνομα. Ο έλεγχος θα επιτρέπει στους χρήστες του Tinder να ανακαλύψουν εάν τα υποψήφια «ραντεβού» τους έχουν αρχεία συλλήψεων ή ιστορικό βίας.

Διαβάστε επίσης: Ψεύτικο site γνωριμιών της Amazon «πουλάει» ανθρώπους

Tinder: Θα μπορείτε να ελέγχετε το ποινικό μητρώο μιας υποψήφιας «γνωριμίας»
Tinder: Θα μπορείτε να ελέγχετε το ποινικό μητρώο μιας υποψήφιας «γνωριμίας»

Η Tracey Breeden, επικεφαλής ασφαλείας της Match Group, ανέφερε τα ακόλουθα: «Για πολύ καιρό γυναίκες και περιθωριοποιημένες ομάδες σε κάθε γωνιά του κόσμου αντιμετώπιζαν πολλά εμπόδια στους πόρους και την ασφάλεια. Αναγνωρίζουμε ότι οι εταιρείες μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην εξάλειψη αυτών των εμποδίων, με την τεχνολογία και την αληθινή, δραστική, συνεργασία. Σε συνεργασία με την Match Group, ο προσεγμένος και πρωτοποριακός έλεγχος ιστορικού της Garbo για τους καταναλωτές, θα “ενισχύσει” τους χρήστες με πληροφορίες, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία δίκαιων “διαδρομών” για ασφαλέστερες συνδέσεις και διαδικτυακές κοινότητες στην τεχνολογία.»

Tracey Breeden, επικεφαλής ασφαλείας της Match Group

Δείτε ακόμη: Σφάλμα σε μία εφαρμογή iPhone εκθέτει χιλιάδες καταγραφές κλήσεων

H Garbo αναφέρει ότι συλλέγει δημόσια αρχεία και αναφορές περί βίας ή κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένων συλλήψεων, καταδίκων, εντολών για περιοριστικά μέτρα, παρενόχλησης και άλλων βίαιων εγκλημάτων. Επισημαίνει ακόμη ότι δέχεται manually υποβληθείσες αστυνομικές αναφορές, εντολές προστασίας / περιοριστικά μέτρα και άλλα νομικά έγγραφα που σχετίζονται με κατάχρηση, παρενόχληση ή άλλα εγκλήματα. Η εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη σημειώνει επίσης ότι δεν δημοσιοποιεί κατηγορίες που σχετίζονται με κατοχή ναρκωτικών ή παραβιάσεις κυκλοφορίας.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα “Independent”, οι background έλεγχοι δεν θα είναι δωρεάν, ενώ η Match Group, η οποία κατέχει επίσης τις εφαρμογές γνωριμιών OkCupid, Hinge και Martch, λέει ότι εργάζεται σε μια δομή τιμολόγησης με την Garbo.

Πρόταση: Top encrypted apps ανταλλαγής μηνυμάτων: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Tinder: Θα μπορείτε να ελέγχετε το ποινικό μητρώο μιας υποψήφιας «γνωριμίας»
Tinder: Θα μπορείτε να ελέγχετε το ποινικό μητρώο μιας υποψήφιας «γνωριμίας»

Η Garbo ιδρύθηκε το 2018, ενώ η Διευθύνων Σύμβουλός της, Kathryn Kosmides, έχει υποστεί σεξιστική βία.

Kathryn Kosmides, Διευθύνων Σύμβουλος της Garbo

Η Kosmides δήλωσε τα ακόλουθα: «Πριν από την Garbo, οι κακοποιοί μπορούσαν να κρυφτούν, ενώ ήταν δύσκολο να βρεθούν δημόσια αρχεία και αναφορές για τη βία τους. Τώρα είναι πολύ πιο δύσκολο να κρυφτούν. Το να είμαστε σε θέση να προσεγγίσουμε “αδικημένα ή μη προνομιούχα” άτομα είναι εξαιρετικά σημαντικό για την αποστολή της Garbo και η συνεργασία με την Match Group θα μας βοηθήσει να “συνδεθούμε” με αυτά».

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS