ΑρχικήHow ToΠώς να αλλάξετε την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σε Android;

Πώς να αλλάξετε την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σε Android;

Σε μια Android συσκευή, οι περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης αυτή της Google, αλλά στην πραγματικότητα μπορείτε να την αλλάξετε αν θέλετε.

μηχανή αναζήτησης

Οι υπηρεσίες της Google είναι ενσωματωμένες στις συσκευές Android, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει αναγκαστικά να τις χρησιμοποιήσετε. Αυτό ισχύει και για το Google Search. Μπορείτε εύκολα να αλλάξετε την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης. Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να το κάνετε.

Android

Αλλάξτε την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης μέσω Chrome

Αρχικά θα πρέπει να επιλέξετε τον browser στον οποίο θα κάνετε τις αναζητήσεις σας. Ας δούμε το Google Chrome, που είναι το πρόγραμμα περιήγησης που διατίθεται σε όλες τις συσκευές Android:

  • Ανοίξτε το Google Chrome στην Android συσκευή σας.
  • Πατήστε το εικονίδιο μενού με τρεις κουκκίδες, που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία.
  • Επιλέξτε “Ρυθμίσεις“.
  • Στη συνέχεια, πατήστε “Μηχανή αναζήτησης” (λογικά γράφει Google, αλλά μόλις το πατήσετε θα εμφανιστούν κι άλλες επιλογές).
  • Επιλέξτε μία από τις μηχανές αναζήτησης που εμφανίζονται στη λίστα.

Αυτό ήταν! Με αυτόν τον εύκολο τρόπο έχετε επιλέξει μια διαφορετική μηχανή αναζήτησης. Και άλλοι browsers (πέρα από τον Google Chrome) δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξετε άλλη μηχανή αναζήτησης ως προεπιλεγμένη. Εξερευνήστε τις ρυθμίσεις σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης χρησιμοποιείτε, για να δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε.

Αλλαγή του Google Home Screen Widget

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε μια μηχανή αναζήτησης στην Android συσκευή τους είναι μέσω ενός widget στην αρχική οθόνη. Το Google Search widget βρίσκεται από προεπιλογή σε πολλά Android τηλέφωνα και tablet.

Για να γίνει αλλαγή της μηχανής αναζήτησης, θα πρέπει πρώτα να καταργηθεί το Google Search widget:

  • Πατήστε παρατεταμένα το search bar.
  • Ανάλογα με το launcher μπορεί να υπάρχουν διαφορές, αλλά σίγουρα σε κάποιο σημείο της οθόνης θα εμφανιστεί μια επιλογή για την κατάργηση του widget.

Αφού αφαιρεθεί, μπορείτε να προσθέσετε ένα διαφορετικό widget αναζήτησης στην αρχική οθόνη για να μπαίνετε κατευθείαν σε μια άλλη μηχανή:

  • Πατήστε παρατεταμένα σε ένα κενό σημείο στην αρχική οθόνη.
  • Θα δείτε κάποιο μενού με την επιλογή “Widgets“. Επιλέξτε το.
  • Ψάξτε στη λίστα με τα widgets και βρείτε αυτό που αντιστοιχεί σε search app που έχετε εγκαταστήσει (π.χ. DuckDuckGo μετά την εγκατάσταση του web browser από το Play Store). Πατήστε παρατεταμένα το widget.
  • Σύρετε το στην αρχική οθόνη και αφήστε το δάχτυλό σας για να το αφήσετε.

Τώρα έχετε γρήγορη πρόσβαση στη μηχανή αναζήτησης από την αρχική οθόνη σας!

Ακολουθώντας τις παραπάνω μεθόδους θα μπορείτε εύκολα να αλλάξετε την προεπιλεγμένη μηχανή στην Android συσκευή σας και να χρησιμοποιήσετε τις αγαπημένες σας μηχανές αναζήτησης.

Πηγή: How- to Geek

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS