ΑρχικήHow ToΑποτρέψτε την παρακολούθηση της τοποθεσίας σας από το iPhone

Αποτρέψτε την παρακολούθηση της τοποθεσίας σας από το iPhone

Τα iPhone, παρακολουθούν από προεπιλογή οποιαδήποτε τοποθεσία επισκέπτεστε, όταν έχετε ενεργοποιημένες τις Υπηρεσίες τοποθεσίας. Η Apple αναφέρει ότι αυτό το ιστορικό είναι κρυπτογραφημένο από άκρο σε άκρο, αλλά ίσως να μην θέλετε να υπάρχει καθόλου. Το ιστορικό τοποθεσίας είναι εύκολο να απενεργοποιηθεί, αλλά θα πρέπει να ψάξετε πολύ καλά στο μενού.

iPhone

Ακολουθούν τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε:

  • Αρχικά, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο iPhone σας.
  • Στις Ρυθμίσεις, πατήστε “Απόρρητο“.
  • Στο “Απόρρητο“, επιλέξτε “Υπηρεσίες τοποθεσίας“.
  • Στην ενότητα “Υπηρεσίες τοποθεσίας“, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε “Υπηρεσίες συστήματος“.
  • Στις Υπηρεσίες συστήματος, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε “Σημαντικές τοποθεσίες“.
  • Στην ενότητα “Σημαντικές τοποθεσίες“, πατήστε την επιλογή δίπλα στο “Σημαντικές τοποθεσίες” για να το απενεργοποιήσετε.

Σε ένα iPhone, οι «Σημαντικές τοποθεσίες» είναι μέρη που επισκέπτεστε συχνά, όπως το σπίτι ή ο χώρος εργασίας σας. Το iPhone σας μαθαίνει πού βρίσκονται αυτά τα μέρη παρακολουθώντας τις κινήσεις σας και βγάζοντας συμπεράσματα σχετικά με τις καθημερινές σας συνήθειες. Ένα πλεονέκτημα αυτού είναι ότι μπορείτε να πείτε στο φωνητικό βοηθό Siri, “Πήγαινέ με σπίτι” ή να επιτρέψετε στις Υπενθυμίσεις να σας λένε κάτι όταν φτάνετε σε μια Σημαντική Τοποθεσία.

Όταν αλλάζετε την επιλογή, θα δείτε μια τρομακτική προειδοποίηση σχετικά με την απενεργοποίηση σημαντικών τοποθεσιών. Αλλά μην ανησυχείτε, αφού όλες οι αναφερόμενες εφαρμογές λειτουργούν χωρίς αυτήν. Πατήστε “Απενεργοποίηση“.

Εν τω μεταξύ, ενώ βρίσκεστε στην οθόνη Σημαντικές τοποθεσίες“, μπορείτε να πραγματοποιήσετε κύλιση προς τα κάτω και να ελέγξετε τα δεδομένα του ιστορικού τοποθεσίας σας. Για να το διαγράψετε, πατήστε “Εκκαθάριση ιστορικού“. Τώρα το ιστορικό τοποθεσίας σας έχει διαγραφεί. Απλώς βγείτε από τις Ρυθμίσεις και το iPhone σας δεν θα καταγράφει την κάθε σας κίνηση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS