ΑρχικήgamingXbox Live: Γιατί ήταν εκτός λειτουργίας για πέντε ώρες;

Xbox Live: Γιατί ήταν εκτός λειτουργίας για πέντε ώρες;

Για περισσότερες από 5 ώρες ήταν εκτός λειτουργίας το Xbox Live, με αποτέλεσμα πολλές από τις δυνατότητες που προσφέρει να επηρεαστούν.

Xbox εκτός λειτουργίας

Η διακοπή λειτουργίας στο Xbox Live, έγινε το απόγευμα της Πέμπτης, που αποτελεί βασική ζώνη ώρας για gaming στις ΗΠΑ. Ευτυχώς, σχεδόν όλες οι υπηρεσίες του Xbox Live, συμπεριλαμβανομένων των διαδικτυακών παιχνιδιών, άρχισαν να ξαναμπαίνουν σε λειτουργία λίγο αργότερα, σύμφωνα με τη Microsoft. Δύο παιχνίδια, τα Rouge Company και  Rec Room, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ορισμένα προβλήματα.

Τι συνέβη;

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα Microsoft Xbox, το Xbox Live βγήκε εκτός λειτουργίας με τις περισσότερες υπηρεσίες του να επηρεάζονται. Η υπηρεσία online gaming είχε διακοπεί για περισσότερες από πέντε ώρες.

“Γνωρίζουμε ότι οι χρήστες ενδέχεται να μην μπορούν να συνδεθούν στο Xbox Live αυτή τη στιγμή”, δήλωσε η σελίδα υποστήριξης της Xbox μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter. “Οι ομάδες μας ερευνούν επί του παρόντος για να διορθώσουν αυτό το ζήτημα.”

Η διακοπή λειτουργίας του Xbox Live ξεκίνησε περίπου στις 4 μ.μ. EST, σύμφωνα με το tweet της σελίδας υποστήριξης, καθώς και τις έντονες καταγγελίες των gamers για ξαφνικές αποσυνδέσεις. Πολλοί άνθρωποι που αγόρασαν πρόσφατα τις νέες κονσόλες Xbox Series X και Xbox Series S κατάφεραν να συνδεθούν στο διαδίκτυο αργότερα το απόγευμα.

xbox

Η σελίδα της Microsoft ενημέρωσε ότι το Xbοx Live ήταν εκτός λειτουργίας για περίπου πεντέμισι ώρες και επηρέασε ορισμένες βασικές λειτουργίες του. Σε ολόκληρη τη διαδικτυακή κοινότητα gaming, δεν υπήρχε πρόσβαση στο λογαριασμό και το προφίλ, το κατάστημα Xbox ή την υπηρεσία συνδρομής του, καθώς και στα παιχνίδια πολλαπλών παικτών και το cloud gaming. Αυτό περιλάμβανε και το Xbox Game Pass, το οποίο έχει προωθηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη Microsoft.

Με άλλα λόγια, όσοι διέθεταν ένα Xbox Series X, Series S ή Xbox One δεν είχαν πολλές δυνατότητες στο Xbox Live, ωστόσο κάποιες παρέμειναν άθικτες. Για παράδειγμα, το “Friends and social activity” δεν βγήκε εκτός λειτουργίας. Ακόμα δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την εταιρεία, σχετικά με το τι προκάλεσε την εν λόγω διακοπή λειτουργίας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS