ΑρχικήsecurityCD Projekt: Η νέα ενημέρωση του Cyberpunk 2077 καθυστερεί λόγω hack

CD Projekt: Η νέα ενημέρωση του Cyberpunk 2077 καθυστερεί λόγω hack

Η CD Projekt S.A. δήλωσε χθες ότι θα καθυστερήσει λίγο την ενημέρωση που είχε υποσχεθεί στους gamers για το πολυσυζητημένο Cyberpunk 2077. Το Cyberpunk 2077 κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο, και παρόλο που πολλοί gamers το περίμεναν με ανυπομονησία, απογοητεύτηκαν, αφού το παιχνίδι ήρθε με πολλά bugs. Σύμφωνα με την CD Projekt, η καθυστέρηση στην κυκλοφορία της ενημέρωσης οφείλεται σε μια πρόσφατη ransomware επίθεση, που έπληξε τα συστήματά της.

Cyberpunk 2077 ενημέρωση

Πηγές του Bloomberg αναφέρουν ότι η επίθεση άφησε τους υπαλλήλους της εταιρείας έξω από τα workstations τους για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, κάτι που δεν έχει πει δημόσια η CD Projekt.

Η ransomware επίθεση αποκαλύφθηκε στις 9 Φεβρουαρίου και παρόλο που δεν δημοσιεύτηκαν πολλές λεπτομέρειες σχετικά με την έκτασή της, φαίνεται ότι προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στην gaming εταιρεία, αφού δεν της επιτρέπει να συνεχίσει κανονικά τις εργασίες της και να διορθώσει το Cyberpunk 2077, κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα, δεδομένων των κακών κριτικών.

Η CD Projekt δήλωσε ότι αρνήθηκε να πληρώσει τα λύτρα στους hackers. Ως αποτέλεσμα, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν ακόμα να συνδεθούν στο virtual private network της εταιρείας, και έτσι δεν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε συστήματα και εργαλεία που είναι απαραίτητα για τη διεκπεραίωση των περισσότερων εργασιών τους.

CD Projekt

Φυσικά, η αδυναμία πρόσβασης στα συστήματά τους και αδυναμία ενημέρωσης του Cyberpunk 2077, δεν είναι τα μόνα προβλήματα για τους υπαλλήλους της CD Projekt. Οι hackers ενδέχεται να έχουν κλέψει προσωπικά τους στοιχεία. Λέγεται ότι η εταιρεία ζήτησε από το προσωπικό να παγώσει τους λογαριασμούς του και να αναφέρει την παραβίαση σε τρίτους. Οι εργαζόμενοι κλήθηκαν, επίσης, να στείλουν τους υπολογιστές τους στο IT προσωπικό της εταιρείας για να γίνει σάρωση για κακόβουλο λογισμικό ή άλλες παραβιάσεις.

Από την αποτυχημένη κυκλοφορία του Cyberpunk 2077 και έπειτα, η CD Projekt εργάζεται συνεχώς για τη βελτίωση του παιχνιδιού. Τον προηγούμενο μήνα, κυκλοφόρησε ένα software patch για την αντιμετώπιση διαφόρων bugs. Η επόμενη σημαντική ενημέρωση, η οποία θα έβγαινε αυτό το μήνα, έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Μαρτίου.

Ενώ θέλαμε πολύ να παραδώσουμε το Patch 1.2 για το Cyberpunk 2077 στο χρονικό διάστημα που αναλύσαμε προηγουμένως, η πρόσφατη επίθεση στην IT υποδομή του στούντιο και το εκτεταμένο πεδίο της ενημέρωσης δείχνουν ότι δυστυχώς αυτό δεν θα συμβεί – θα χρειαστούμε επιπλέον χρόνο” είπε η εταιρεία μέσω του Twitter account Cyberpunk 2077.

Πηγή: Bloomberg

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS