ΑρχικήsecurityTrend Micro: Το 2020 εντοπίζονταν 119 χιλιάδες απειλές ανά λεπτό

Trend Micro: Το 2020 εντοπίζονταν 119 χιλιάδες απειλές ανά λεπτό

Η Trend Micro δήλωσε ότι οι απειλές στον κυβερνοχώρο που εντοπίστηκαν και αποκλείστηκαν από την εταιρεία κατά το 2020, αυξήθηκαν κατά 20%, φτάνοντας περίπου τις 62,6 δισεκατομμύρια.

Trend Micro
Trend Micro: Το 2020 εντοπίζονταν 119 χιλιάδες απειλές ανά λεπτό

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της εταιρείας A Constant State of Flux: Trend Micro 2020 Annual Cybersecurity Report“, που κυκλοφόρησε χθες, εντοπίζονταν κατά μέσο όρο 119.000 απειλές ανά λεπτό.

Οι απειλές που σχετίζονται με email, όπως οι επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) αντιπροσώπευαν το 91% των συνολικών απειλών, που αποκλείστηκαν από την Trend Micro πέρυσι. Οι ερευνητές εντόπισαν σχεδόν 14 εκατομμύρια μοναδικά phishing URL κατά το 2020, τα οποία στόχευαν κατά βάση οικιακά δίκτυα.

Οι επιθέσεις στα οικιακά δίκτυα αυξήθηκαν κατά 210% (περίπου 2,9 δισεκατομμύρια επιθέσεις), ποσοστό που αντιστοιχεί στο 15,5% όλων των σπιτιών. Η συντριπτική πλειοψηφία (73%) των παραβιάσεων σε οικιακά δίκτυα περιελάμβανε brute-force επιθέσεις για την απόκτηση πρόσβασης σε μια έξυπνη συσκευή ή ένα router.

ghost accounts
Trend Micro: Το 2020 εντοπίζονταν 119 χιλιάδες απειλές ανά λεπτό

Οι ransomware επιθέσεις δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τις απειλές που έπληξαν πολλούς οργανισμούς πέρυσι. Ο αριθμός των πρόσφατα εντοπισμένων ransomware αυξήθηκε κατά 34% πέρυσι. Επίσης, οι ερευνητές παρατήρησαν μια αύξηση στις επιθέσεις “διπλού εκβιασμού”, στις οποίες οι επιτιθέμενοι κλέβουν δεδομένα των θυμάτων πριν κρυπτογραφήσουν τα συστήματα, και ζητούν χρήματα για να τα επιστρέψουν ή για να μην τα εκθέσουν στο διαδίκτυο. Οι κυβερνήσεις, οι τράπεζες, οι κατασκευαστικές εταιρείες και οι οργανισμοί υγειονομικής περίθαλψης ήταν οι τομείς που βρέθηκαν περισσότερο στο στόχαστρο των ransomware συμμοριών.

Επίσης, ο αριθμός των ευπαθειών που δημοσιεύτηκε από την Zero Day Initiative (ZDI), αυξήθηκε κατά 40%. Μερικές από τις ευπάθειες που εκμεταλλεύτηκαν οι επιτιθέμενοι αυτό το διάστημα υπήρχαν τουλάχιστον από το 2005.

Το 2020, οι επιχειρήσεις αντιμετώπισαν έναν τεράστιο όγκο απειλών που έπληξαν την εκτεταμένη υποδομή τους, συμπεριλαμβανομένων των οικιακών δικτύων των εργαζομένων“, δήλωσε ο Jon Clay, στέλεχος της Trend Micro.

Οι γνωστές τακτικές όπως το phishing, το brute forcing και η εκμετάλλευση ευπαθειών εξακολουθούν να είναι το πρωταρχικό μέσο παραβίασης“.

απειλές
Trend Micro: Το 2020 εντοπίζονταν 119 χιλιάδες απειλές ανά λεπτό

Ο Clay πρόσθεσε ότι ένα χρόνο μετά την παγκόσμια πανδημία, οι οργανισμοί σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να γνωρίζουν τον αντίκτυπό της στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Οι παγκόσμιοι οργανισμοί είχαν χρόνο να κατανοήσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας στην κυβερνοασφάλεια“, δήλωσε ο Clay.

Η νέα χρονιά είναι μια ευκαιρία για προσαρμογή και βελτίωση με ολοκληρωμένη ασφάλεια που βασίζεται στο cloud, για την προστασία του προσωπικού (που δουλεύει απομακρυσμένα) και των συστημάτων“.

Πηγή: Infosecurity Magazine

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS