ΑρχικήinetWhatsApp: Προχωρά στην ενημέρωση απορρήτου παρά τις αντιδράσεις

WhatsApp: Προχωρά στην ενημέρωση απορρήτου παρά τις αντιδράσεις

Όπως δήλωσε η WhatsApp την Πέμπτη, σκοπεύει να προχωρήσει κανονικά με την αμφιλεγόμενη ενημέρωση της πολιτικής απορρήτου της, ωστόσο θα επιτρέψει στους χρήστες να την διαβάσουν με τον δικό τους ρυθμό, ενώ θα εμφανίζει επίσης μία ενημέρωση που θα παρέχει πρόσθετες πληροφορίες.

WhatsApp

Τον Ιανουάριο, η πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων που ανήκει στο Facebook, ενημέρωσε τους χρήστες της ότι ετοιμάζει μια νέα πολιτική απορρήτου, σύμφωνα με την οποία θα μπορεί να μοιράζεται περιορισμένα δεδομένα των χρηστών με το Facebook και τις άλλες εταιρείες του ομίλου.

Η ανακοίνωση αυτή όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε μία παγκόσμια κατακραυγή με χιλιάδες χρήστες να εγκαταλείπουν την πλατφόρμα και να επιλέγουν ανταγωνιστικές εφαρμογές όπως οι Telegram και Signal μεταξύ άλλων, ζητώντας από το WhatsApp να καθυστερήσει την έναρξη της νέας πολιτικής έως τον Μάιο και να διευκρινίσει ότι η ενημέρωση επικεντρώνεται στο να επιτρέψει στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα σε επιχειρήσεις και ότι δεν επηρεάζονται οι προσωπικές τους συνομιλίες.

Στην Ινδία, που φιλοξενεί τη μεγαλύτερη βάση χρηστών της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων, τα στελέχη του Facebook υποβλήθηκαν σε ερωτήσεις, από μια κοινοβουλευτική επιτροπή σχετικά με την ανάγκη των αλλαγών, λίγες μέρες αφού το υπουργείο τεχνολογίας της χώρας ζήτησε από την πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων να τις αποσύρει.

ενημέρωση

Στην τελευταία της ανάρτηση στο ιστολόγιό της, η WhatsApp είπε ότι θα αρχίσει να υπενθυμίζει στους χρήστες να ελέγχουν και να δέχονται ενημερώσεις για να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων.

Έχουμε επίσης συμπεριλάβει περισσότερες πληροφορίες για να ελέγξουμε και να αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες που ακούμε“, πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση της WhatsApp έρχεται αφού η μητρική εταιρεία Facebook, έκανε ορισμένες κινήσεις για να αποκλείσει όλο το περιεχόμενο ειδήσεων στην Αυστραλία την Πέμπτη, αντιμετωπίζοντας αντιδράσεις από εκδότες και πολιτικούς, ωθώντας έναν ανώτερο βρετανό νομοθέτη να χαρακτηρίσει την κίνηση αυτή της εταιρείας ως απόπειρα εκφοβισμού της δημοκρατίας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS