ΑρχικήHow ToΠώς να χρησιμοποιήσετε το Telegram χωρίς να μοιραστείτε τις επαφές σας

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Telegram χωρίς να μοιραστείτε τις επαφές σας

Ενώ το Telegram διαθέτει σύστημα ελέγχου ταυτότητας που βασίζεται σε τηλεφωνικό αριθμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή χωρίς να κοινοποιήσετε καμία από τις επαφές σας. Το Telegram εξακολουθεί να σας επιτρέπει να προσθέσετε χρήστες και οι άλλοι μπορούν να σας βρουν χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη σας.

Από προεπιλογή, το Telegram συγχρονίζει τις επαφές σας με τους servers του. Όταν μια νέα επαφή κάνει εγγραφή στην εφαρμογή, λαμβάνετε μια ειδοποίηση σχετικά με αυτήν. Η επαφή σας θα γνωρίζει ότι χρησιμοποιείτε το Telegram.

Εάν θέλετε να διατηρήσετε την ταυτότητά σας απόρρητη, μπορείτε να διακόψετε τη λειτουργία “Contact Sync”. Το Telegram θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως συνήθως. Μπορείτε να προσθέσετε χρήστες χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη τους ή μπορείτε να δημιουργήσετε μια ξεχωριστή επαφή στην εφαρμογή Telegram. Δείτε παρακάτω τι ακριβώς εννοούμε!

Διακοπή κοινής χρήσης επαφών στο Telegram σε Android

Μπορείτε να διακόψετε τον συγχρονισμό των επαφών στο Telegram για Android από το μενού Settings. Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε την εφαρμογή Telegram στο Android smartphone και πατήστε το εικονίδιο του μενού με τις τρεις γραμμές από την επάνω αριστερή γωνία.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Telegram χωρίς να μοιραστείτε τις επαφές σας

Εδώ, επιλέξτε το “Settings”.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Telegram χωρίς να μοιραστείτε τις επαφές σας

Μεταβείτε στην επιλογή “Privacy and Security”.

telegram επαφές

Πατήστε το toggle δίπλα στην επιλογή “Sync Contacts”.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Telegram χωρίς να μοιραστείτε τις επαφές σας

Τώρα, το Telegram θα σταματήσει να συγχρονίζει νέες επαφές, αλλά οι επαφές που έχουν ήδη συγχρονιστεί θα εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες στην εφαρμογή Telegram.

Για να διαγράψετε τις συγχρονισμένες επαφές, πατήστε το κουμπί “Delete Synced Contacts”.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Telegram χωρίς να μοιραστείτε τις επαφές σας

Από το αναδυόμενο μήνυμα, επιλέξτε το κουμπί “Delete” για επιβεβαίωση.

telegram επαφές

Το Telegram έχει πλέον διαγράψει όλες τις επαφές από το βιβλίο επαφών σας εντός της εφαρμογής. Όταν μεταβείτε στην ενότητα “Contacts”, θα το βρείτε κενό.

Διακοπή κοινής χρήσης επαφών στο Telegram στο iPhone

Η διαδικασία απενεργοποίησης του συγχρονισμού επαφών είναι ελαφρώς διαφορετική στην εφαρμογή Telegram για iPhone.

Ανοίξτε την εφαρμογή Telegram στο iPhone σας και μεταβείτε στην καρτέλα “Settings”.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Telegram χωρίς να μοιραστείτε τις επαφές σας

Μεταβείτε στην ενότητα “Privacy and Security”.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Telegram χωρίς να μοιραστείτε τις επαφές σας

Κάντε scroll προς τα κάτω και επιλέξτε “Data Settings”.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Telegram χωρίς να μοιραστείτε τις επαφές σας

Πατήστε στην επιλογή “Sync Contacts” για να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα συγχρονισμού επαφών.

telegram επαφές

Το Telegram θα σταματήσει να ανεβάζει το τοπικό βιβλίο επαφών σας στους servers του.

Για να διαγράψετε όλες τις συγχρονισμένες επαφές, πατήστε την επιλογή “Delete Synced Contacts”.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Telegram χωρίς να μοιραστείτε τις επαφές σας

Από το αναδυόμενο μήνυμα, επιλέξτε το κουμπί “Delete” για επιβεβαίωση.

telegram επαφές

Τώρα, όταν μεταβείτε στην καρτέλα “Contacts” στο Telegram, θα διαπιστώσετε ότι είναι άδειο.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

📧
Εγγραφείτε στο Newsletter του SecNews

Τα σημαντικότερα νέα Ασφάλειας & Τεχνολογίας στο Inbox σας.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

FOLLOW US

📧
Newsletter SecNews
Τα σημαντικότερα νέα Ασφάλειας & Τεχνολογίας στο inbox σας.

LIVE NEWS