ΑρχικήsecurityKia Motors America: Η διακοπή των υπηρεσιών της οφείλεται σε ransomware επίθεση;

Kia Motors America: Η διακοπή των υπηρεσιών της οφείλεται σε ransomware επίθεση;

Η Kia Motors America αντιμετωπίζει διακοπή σε εθνικό επίπεδο που επηρεάζει IT servers, self-payment τηλεφωνικές υπηρεσίες, εμπορικές πλατφόρμες και την τηλεφωνική υποστήριξη. Η διακοπή ξεκίνησε στις 13 Φεβρουαρίου όταν το Kia Owners Portal τέθηκε εκτός σύνδεσης και άρχισε να εμφανίζει ένα μήνυμα σφάλματος που ανέφερε ότι η Kia “αντιμετώπιζε διακοπή στις IT υπηρεσίες της, η οποία επηρέασε ορισμένα εσωτερικά δίκτυα. Επιπλέον, επηρεάζονται οι τηλεφωνικές υπηρεσίες της εταιρείας, με τους αριθμούς υποστήριξης πελατών να δηλώνουν ότι έχουν προβλήματα server που ενδέχεται να επηρεάσουν την ικανότητά τους να βοηθούν τους πελάτες.

Όταν οι πελάτες καλούν την εταιρεία, ακούν ένα ηχογραφημένο μήνυμα που τους αναφέρει ότι η επιλογή αυτοεξυπηρέτησης δεν είναι διαθέσιμη λόγω «προγραμματισμένης συντήρησης». Η διακοπή επηρεάζει επίσης εφαρμογές για κινητά της εταιρείας, όπως οι «Kia Access with UVO Link», «UVO eServices» και «Kia Connect». Όταν προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τις εφαρμογές, οι πελάτες λαμβάνουν διάφορα μηνύματα, όπως SQL errors, «κακά» certificates ή μηνύματα συντήρησης που δηλώνουν ότι υπάρχει διακοπή IT.

Kia Motors America: Η διακοπή των υπηρεσίων της οφείλεται σε ransomware επίθεση;

Οι υπάλληλοι της Kia Motors America δήλωσαν στο BleepingComputer ότι πρόκειται για διακοπή σε εθνικό επίπεδο που ξεκίνησε το πρωί της 13ης Φεβρουαρίου. Επιπλέον, ένας αντιπρόσωπος της Kia ανέφερε στο BleepingComputer ότι η διακοπή επηρεάζει και την πρόσβαση των εμπόρων στο KGSIS της Kia (Kia Global Service Information System) και στην πλατφόρμα KDealer.

Kia Motors America: Η διακοπή των υπηρεσίων της οφείλεται σε ransomware επίθεση;

Παράλληλα, ένας χρήστης του Twitter ανέφερε σε ανάρτησή του ότι δεν μπόρεσε να πάρει το αυτοκίνητό του επειδή μία ransomware επίθεση κατέστρεψε τα συστήματα της Kia Motors America. Ενώ δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής εάν αυτή η διακοπή οφείλεται σε κυβερνοεπίθεση, ο μεγάλος αριθμός συστημάτων πληροφορικής, τηλεφωνικών υπηρεσιών και διαφόρων μηνυμάτων σχετικά με προγραμματισμένη συντήρηση και προβλήματα server, δείχνει ότι δεν πρόκειται για μια προγραμματισμένη συντήρηση, αλλά για κάτι πολύ πιο σημαντικό και σοβαρό.

Αυτό που προκαλεί όμως ακόμα περισσότερη ανησυχία είναι το γεγονός ότι αυτή η διακοπή συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, ενώ η εταιρεία λέει ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει πότε θα επιλυθούν τα προβλήματα.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS