ΑρχικήinetSpaceX: Της ανήκει το ένα τρίτο όλων των ενεργών δορυφόρων

SpaceX: Της ανήκει το ένα τρίτο όλων των ενεργών δορυφόρων

Οι χιλιάδες δορυφόροι που έχουν δημιουργηθεί από την SpaceX και κινούνται περίπου 340 μίλια πάνω από τη γη, έχουν κοστίσει ένα αρκετά μεγάλο ποσό στην εταιρεία σύμφωνα με τον Elon Musk.

δορυφόρων

Οι δορυφόροι έχουν σχηματίσει έναν αστερισμό, ο οποίος συχνά εγείρει ανησυχίες σχετικά με πιθανές συγκρούσεις στο διάστημα και τον αντίκτυπο στην ικανότητα των αστρονόμων να μελετούν τον νυχτερινό ουρανό. Ωστόσο πολλές αγροτικές περιοχές, έχουν αρχίσει να απολαμβάνουν καλύτερο ίντερνετ, χάρη σε αυτούς τους δορυφόρους.

Η τελευταία ομάδα 60 δορυφόρων που στάλθηκε από την SpaceX την περασμένη εβδομάδα, έχει ενισχύσει τον αστερισμό διαδικτύου Starlink της εταιρείας, ανεβάζοντας των αριθμό τους σε 1.000. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ομάδα δορυφόρων, με τη SpaceX να διαθέτει πλέον περίπου το ένα τρίτο όλων των ενεργών δορυφόρων στο διάστημα.

Οι δορυφόροι Starlink που τέθηκαν σε τροχιά πέρυσι, ήταν περισσότεροι από το σύνολο όλων των παρόχων δορυφόρων στον κόσμο το 2019.

SpaceX

Η SpaceX υποσχέθηκε μέσω των δορυφόρων της, να φέρει φθηνό internet υψηλής ταχύτητας σε όλους, μεταδίδοντας δεδομένα σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η εταιρεία λέει τώρα ότι έχει περίπου 10.000 πελάτες, γεγονός που αποδεικνύει ότι η Starlink δεν είναι πλέον σε πειραματικό στάδιο, δήλωσε η εταιρεία στις 4 Φεβρουαρίου στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών.

Συγκριτικά η Verizon, ένας από τους πιο δημοφιλείς παρόχους διαδικτύου οπτικών ινών, έχει περισσότερους από 6 εκατομμύρια πελάτες.

Ωστόσο, το κατά πόσο η Starlink θα γίνει μια βιώσιμη επιχείρηση δεν μπορεί ακόμα να προβλεφθεί. Ο Musk σημείωσε σε ένα tweet την Τρίτη το πρωί, ότι η εταιρεία «πρέπει να περάσει από ένα βαθύ χάσμα αρνητικών ταμειακών ροών κατά το επόμενο έτος, προκειμένου να κάνει τη Starlink οικονομικά βιώσιμη.»

Το δίκτυο Starlink είναι η μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική προσπάθεια στην ιστορία για τη δημιουργία μιας υπηρεσίας διαδικτύου low-latency για καταναλωτές και ο Musk σημείωσε την Τρίτη ότι αρκετές προηγούμενες προσπάθειες δημιουργίας ενός τέτοιου δικτύου έχουν εγκαταλειφθεί ή κύρηξαν πτώχευση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS