ΑρχικήinetFord: Επιλέγει την Google ως πάροχο cloud υπηρεσιών

Ford: Επιλέγει την Google ως πάροχο cloud υπηρεσιών

Η εταιρεία Ford συνεργάζεται με την Google, επιλέγοντας τις υπηρεσίες Cloud της για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της. Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα, έχει συνεργαστεί με την Google σε μια σειρά πρωτοβουλιών που καλύπτουν την τεχνολογία AI, τη μηχανική εκμάθηση και τις αναλύσεις δεδομένων. Με λίγα λόγια, η Fοrd θα υιοθετήσει τεχνολογίες της Google για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τα νέα συστήματα των οχημάτων της.

Ford cloud

Στο πλαίσιο της εξαετούς συνεργασίας τους, τα οχήματα Ford και Lincoln από το 2023 και μετά θα τροφοδοτούνται από Android, με ενσωματωμένες εφαρμογές και υπηρεσίες της Google. Η Ford δήλωσε ότι θα συνεχίσει να προσφέρει το σύστημα ψυχαγωγίας Ford Sync, έως ότου τεθεί σε ισχύ η μετάβαση σε Google Android.

Η Fοrd και η Google δημιουργούν επίσης μια νέα ομάδα συνεργασίας που ονομάζεται Team Upshift, η οποία θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη εξατομικευμένων καταναλωτικών εμπειριών, όπως προσφορές ιδιοκτησίας βάσει δεδομένων, νέες επιλογές λιανικής αγοράς και ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο για τους οδηγούς σχετικά με τις προτάσεις συντήρησης οχημάτων.

Οι εταιρείες θα εργαστούν επίσης για να εκσυγχρονίσουν τα προϊόντα που προσφέρει η Ford και να βελτιώσουν τη στρατηγική κατασκευής και αλυσίδας εφοδιασμού. Αρωγή σε αυτό θα είναι η χρήση της τεχνολογίας AI της Google, για την εκπαίδευση των εργαζομένων και την επιθεώρηση των γραμμών συναρμολόγησης.

cloud

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Google Cloud, Thomas Kurian, δήλωσε ότι η συνεργασία μεταξύ της Google και της Ford είναι η «πρώτη του είδους» και «υπόσχεται να αλλάξει τόσο τη Ford όσο και την αυτοκινητοβιομηχανία».

«Συνεργαζόμαστε με τη Ford σε πολλά σημεία του τρόπου με τον οποίο το σύστημα Android θα ενσωματωθεί με τα οχήματα της Fοrd», δήλωσε ο Kurian, σημειώνοντας ότι οι υπηρεσίες οδήγησης είναι το επίκεντρο προς το παρόν.

Από τη μεριά της η Ford υπογράμμισε την ανωτερότητα της Google στις τεχνολογίες AI, ML και analytics δεδομένων, καθώς και την ευρωστία του λειτουργικού συστήματος Android, ως βασικούς παράγοντες της συνεργασίας.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η ομάδα συν-δημιουργίας θα είναι πραγματικά μοναδική και ξεχωριστή στον κλάδο», δήλωσε ο David McClelland, VP στρατηγικής και συνεργασιών για τη Ford. «Θα ωθήσει τα όρια των προσπαθειών εκσυγχρονισμού μας

Οι εταιρείες δεν αποκάλυψαν περισσότερα εμπορικά στοιχεία σχετικά με τη συμφωνία.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS