ΑρχικήinetMicrosoft: Μην διαγράψετε το root certificate των Windows 10 που λήγει αυτόν...

Microsoft: Μην διαγράψετε το root certificate των Windows 10 που λήγει αυτόν τον μήνα

Ένα root certificate της Microsoft λήγει στα τέλη αυτού του μήνα και η Microsoft προειδοποιεί ότι η κατάργησή του ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα με το λειτουργικό σύστημα.

root certificate Microsoft

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το BornCity ανέφερε ότι το πιστοποιητικό «Microsoft Root Authority» στις Trusted Root Certification Authorities της Microsoft έληγε στο τέλος του μήνα, στις 31/12/20.

Ενώ άλλα νεότερα root certificates της Microsoft δεν λήγουν φέτος, ορισμένοι χρήστες ανησυχούν ότι το certificate που λήγει θα μπορούσε να εμποδίσει τη σωστή απόδοση software, hardware ή λειτουργικού συστήματος.

Όταν επικοινωνήσαμε με τη Micrοsoft σχετικά με το root certificate που λήγει, παραπεμφθήκαμε σε μια σελίδα υποστήριξης που παραθέτει τα αξιόπιστα root certificates που απαιτούνται από τα Windows.

Σε αυτό το άρθρο, η Microsoft εξηγεί ότι τα αξιόπιστα root certificates δεν πρέπει να διαγράφονται, καθώς θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ορθή λειτουργία των Windows ή να προκαλέσουν αποτυχία του υπολογιστή.

“Ωστόσο, τα root certificates που παρατίθενται στην ενότητα Necessary και αξιόπιστα root certificates σε αυτό το άρθρο απαιτούνται για τη σωστή λειτουργία του λειτουργικού συστήματος. Επειδή η κατάργηση των παρακάτω πιστοποιητικών ενδέχεται να περιορίσει τη λειτουργικότητα του λειτουργικού συστήματος ή να προκαλέσει το fail του υπολογιστή, δεν πρέπει να τα καταργήσετε”, εξηγεί η Microsoft στη σελίδα υποστήριξης.

Η Micrοsoft προειδοποιεί επίσης ότι τα πιστοποιητικά που έχουν λήξει εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται από τα Windows για «backward συμβατότητα» και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση .

“Ορισμένα πιστοποιητικά που παρατίθενται στους προηγούμενους πίνακες έχουν λήξει. Ωστόσο, αυτά τα πιστοποιητικά είναι απαραίτητα για «backward συμβατότητα». Ακόμα κι αν υπάρχει ένα έμπιστο root certificate που έχει λήξει, οτιδήποτε υπογράφηκε χρησιμοποιώντας το πιστοποιητικό πριν από την ημερομηνία λήξης απαιτεί την επικύρωση του αξιόπιστου root certificate. Εφόσον δεν έχουν ανακληθεί τα πιστοποιητικά που έχουν λήξει, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επικύρωση σε οτιδήποτε έχει υπογραφεί πριν από τη λήξη τους” αναφέρει η Micrοsoft.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS