ΑρχικήinetΟ πρωτοπόρος στην βιομηχανία του gaming Eric Engstrom πέθανε!

Ο πρωτοπόρος στην βιομηχανία του gaming Eric Engstrom πέθανε!

Ο κόσμος του gaming έχασε πρόσφατα μια από τις πιο μεγάλες επιρροές του. Η Wall Street Journal έμαθε ότι ο μηχανικός της Microsoft Eric Engstrom πέθανε την 1η Δεκεμβρίου στην ηλικία των 55 ετών από επιπλοκές μετά από τραυματισμό. Ο Engstrom, μαζί με τον Alex St. John και ο Craig Eisler έπαιξαν βασικό ρόλο στην ανάπτυξη του DirectX – ένα programming interface που έκανε τα παιχνίδια των Windows βιώσιμα και άνοιξε τον δρόμο για το Xbox.

Engstrom

Ο Alex St. John επικοινώνησε με τον Engstrom το 1994 για να τον βοηθήσει να κάνει το gaming στα επερχόμενα Windows 95 πρακτικό. Εκείνη την εποχή, οι προγραμματιστές προτιμούσαν τη χαμηλή επιβάρυνση και τον μεγαλύτερο έλεγχο DOS που προσφερόταν στα Windows 3.1. Εκτός από την δουλειά στο project, ο Engstrom βοήθησε τον St. John να υποστηρίξει την τελική πλατφόρμα DirectX παρά την έλλειψη υποστήριξης από την ίδια τη Microsoft. Ο ηγέτης των Windows Brad Silverberg έπρεπε ακόμη να παλέψει για να συνεχίζουν να εργάζονται οι Engstrom, St. John και Eisler.

Η συνέχεια μπορεί να σας είναι γνωστή. Αν και χρειάστηκε λίγος χρόνος, το DirectX έκανε τα Windows μεταβατική πλατφόρμα για PC gaming. Έδωσε επίσης στη Microsoft τα θεμέλια για το Xbox και ακόμη και για την παραλλαγή CE των Windows που τροφοδοτεί το Dreamcast της Sega. Αυτή δεν ήταν η μοναδική συνεισφορά του Engstrom. Συμμετείχε στην πρώιμη βιομηχανία των κινητών τηλεφώνων μέσω της startup Wildseed. Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι άφησε το αποτύπωμα του στη βιομηχανία του gaming. Το DirectX παραμένει το θεμέλιο για πολλά παιχνίδια στα Windows 10 και στο Xbox Series X και είναι πιθανό αυτό να μην αλλάξει για χρόνια. Ο Engstrom είναι σίγουρο ότι θα λείψει σε όλη την βιομηχανία.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS