ΑρχικήsecurityUVM Medical Center: Η επίθεση του Οκτωβρίου κοστίζει στο νοσοκομείο $ 1,5...

UVM Medical Center: Η επίθεση του Οκτωβρίου κοστίζει στο νοσοκομείο $ 1,5 εκατομμύρια την ημέρα

Η ransomware επίθεση που έπληξε το University of Vermont Medical Center (ή UVM Medical Center) στα τέλη Οκτωβρίου λέγεται ότι κοστίζει στο νοσοκομείο περίπου 1,5 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα.

ransomware

Τον Οκτώβριο, οι χειριστές του Ryuk ransomware επιτέθηκαν στο Wyckoff Heights Medical Center στο Brooklyn και στο University of Vermont Health Network. Συγκεκριμένα, η επίθεση έλαβε χώρα στις 28 Οκτωβρίου και προκάλεσε διακοπές στις υπηρεσίες τόσο του ίδιου του UVM Medical Center όσο και άλλων συνδεδεμένων εγκαταστάσεων.

Ένα μήνα αργότερα, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Vermont συνέχιζε τις προσπάθειες ανάκαμψης από τη ransomware επίθεση που παρέλυσε τα συστήματά του.

Η IT ομάδα του νοσοκομείου εξακολουθεί να εργάζεται για την απόκτηση πρόσβασης σε όλα τα συστήματα και φαίνεται πως οι εργασίες θα χρειαστούν επιπλέον χρόνο για να ολοκληρωθούν.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Νοσοκομείου, Dr. Stephen Leffler, ανακοίνωσε ότι η ransomware επίθεση κοστίζει στο UVM Medical Center περίπου 1,5 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα. Αυτό το κόστος υπολογίζεται από την απώλεια εσόδων και τα χρήματα που ξοδεύονται για την αποκατάσταση των συστημάτων.

UVM Medical Center

Σύμφωνα με ένα post που δημοσιεύτηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, ο Leffler υπολόγισε ότι η αποκατάσταση έχει ολοκληρωθεί στο 70% περίπου. Επίσης, ο CEO του νοσοκομείου είπε ότι οι ειδικοί εξακολουθούν να εργάζονται για να προσδιορίσουν τη ρίζα της επίθεσης.

Ο Leffler λέει ότι εξακολουθούν να προσπαθούν να εντοπίσουν την ακριβή ρίζα της επίθεσης στον κυβερνοχώρο, αλλά ελπίζουν να παράσχουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την έρευνα την επόμενη εβδομάδα. Μέχρι τότε θα εξακριβώσουν εάν ήταν μια επίθεση ransomware παρόμοια με αυτές που βίωσαν άλλα νοσοκομεία της χώρας“, αναφέρει το post.

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος του UVM Medical Center αποκάλυψε ότι το κακόβουλο λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε στη ransomware επίθεση μόλυνε και τους 5.000 υπολογιστές στο δίκτυο του νοσοκομείου. Το IT προσωπικό του νοσοκομείου αποσυνδέει διάφορα τμήματα του δικτύου, κατά τη διαδικασία αποκατάστασης, και σχεδιάζει να λάβει περισσότερα μέτρα για να ενισχύσει την ασφάλεια των συστημάτων.

Πηγή: Security Affairs

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS