ΑρχικήSecurityΝοσοκομεία σε Brooklyn και Vermont χτυπήθηκαν από το Ryuk ransomware

Νοσοκομεία σε Brooklyn και Vermont χτυπήθηκαν από το Ryuk ransomware

Το Wyckoff Heights Medical Center στο Brooklyn και το University of Vermont Health Network στο Vermont φαίνεται να είναι τα τελευταία θύματα του Ryuk ransomware (στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης).

Νοσοκομεία

Την προηγούμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ προειδοποίησε για αυξημένες επιθέσεις στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης στις ΗΠΑ.

Την ίδια μέρα, η CISA εξέδωσε δημόσια προειδοποίηση σχετικά με νοσοκομεία και παρόχους υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο του Ryuk ransomware.

Ο Charles Carmakal, αντιπρόεδρος και CTO στη Mandiant, δήλωσε στο BleepingComputer ότι μια hacking ομάδα από την Ανατολική Ευρώπη (γνωστή ως UNC1878) είναι υπεύθυνη για τις επιθέσεις με το Ryuk ransomware σε εκατοντάδες νοσοκομεία.

Σε μια νέα έκθεση, η Check Point δηλώνει ότι έχει παρατηρηθεί 71% αύξηση στις επιθέσεις ransomware σε αμερικανικά νοσοκομεία, κατά τον Οκτώβριο.

Το Wyckoff Heights Medical Center στο Brooklyn δέχτηκε επίθεση από το Ryuk ransomware

Την περασμένη εβδομάδα, ένας υπάλληλος του Wyckoff Heights επικοινώνησε με το BleepingComputer και δήλωσε ότι το νοσοκομείο υπέστη μια επίθεση από το Ryuk ransomware.

Το Wyckoff Heights Medical Center είναι ένα νοσοκομείο 350 κλινών, που βρίσκεται στο Brooklyn στη Νέα Υόρκη.

Ο υπάλληλος είπε ότι το νοσοκομείο έκλεισε τμήματα του δικτύου του για να αποφευχθεί η εξάπλωση του ransomware. Ωστόσο, είχαν ήδη κρυπτογραφηθεί αρκετές συσκευές.

Δεν γνωρίζουμε ποιες συνέπειες είχε η επίθεση στη θεραπεία των ασθενών.

Ryuk ransomware

Το University of Vermont Health Network χτυπήθηκε, επίσης, από το Ryuk ransomware

Το University of Vermont Health Network υπέστη, επίσης, επίθεση από το Ryuk ransomware, που επηρέασε όλα τα νοσοκομεία του δικτύου του.

Η επίθεση έχει προκαλέσει ποικίλα προβλήματα στους συνεργάτες μας. Το προσωπικό συνεχίζει να χρησιμοποιεί καλές πρακτικές για να διασφαλίσει την φροντίδα των ασθενών. Κατανοούμε τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς μας και η κοινότητα και ζητούμε συγγνώμη. Υπήρξαν κάποιες αλλαγές στα ραντεβού των ασθενών και προσπαθούμε να προσεγγίσουμε τους ασθενείς που έχουν επηρεαστεί“, ανέφερε το University of Vermont Health Network.

Τα νοσοκομεία που έχουν επηρεαστεί, είναι:

  • Alice Hyde Medical Center – Malone, NY
  • Champlain Valley Physicians Hospital – Plattsburgh, NY
  • Elizabethtown Community Hospital – Elizabethtown, NY
  • Porter Medical Center – Middlebury, VT
  • UVMHN Home Health and Hospice
  • UVM Medical Center – Burlington, VT

Υπάρχει συνεργασία και με το FBI για τη διερεύνηση της Ryuk ransomware επίθεσης.

Εταιρεία ασφαλείας προσφέρει δωρεάν βοήθεια για επιθέσεις σε νοσοκομεία

Η Emsisoft προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες αποκρυπτογράφησης σε οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν εργαλεία αποκρυπτογράφησης, που μπορούν να βοηθήσουν στη γρήγορη ανάκτηση αρχείων χωρίς την πληρωμή λύτρων.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS