ΑρχικήyoutubeΓιάνης Βαρουφάκης: Ζητά μποϊκοτάζ της Amazon ανήμερα του Black Friday

Γιάνης Βαρουφάκης: Ζητά μποϊκοτάζ της Amazon ανήμερα του Black Friday

Ο πρώην υπουργός οικονομικών της Ελλάδος και αρχηγός του πολιτικού κόμματος «ΜέΡΑ 25», Γιάνης Βαρουφάκης, ζητά μποϊκοτάζ της Amazon ανήμερα της Black Friday, καθώς συνδικαλιστές, ακτιβιστές περιβάλλοντος, υπερασπιστές της ιδιωτικότητας και υποστηρικτές της φορολογικής δικαιοσύνης σχεδιάζουν συντονισμένες δράσεις εναντίον των sites και της αλυσίδας εφοδιασμού της εταιρείας.

Η επιτυχία της Amazon κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19 (με τις πωλήσεις της να φτάνουν έως και τα 11.000$ το δευτερόλεπτο), έχει αυξήσει σημαντικά την τιμή της μετοχής της στο Χρηματιστήριο, αυξάνοντας συνεπώς την περιουσία του CEO της, Jeff Bezos, που είναι ήδη ο πλουσιότερος άντρας στον κόσμο, σύμφωνα με την κατάταξη των δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Γιάνης Βαρουφάκης: Ζητά μποϊκοτάζ της Amazon ανήμερα του Black Friday

Σε ένα βίντεο που διέρρευσε στο Διαδίκτυο, ο Γιάνης Βαρουφάκης ζητά από τους θεατές «να μην επισκεφτούν» το site της Amazon σήμερα που είναι η Black Friday. Συγκεκριμένα, ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρει στο εν λόγω βίντεο τα ακόλουθα:

«Με το μποϊκοτάζ της Amazon θα προσθέσετε τη δύναμή σας σε έναν διεθνή συνασπισμό εργατών και ακτιβιστών. Η Amazon δεν είναι μια απλή εταιρεία. Δεν είναι απλώς μια μονοπωλιακή μεγαλοεπιχείρηση. Είναι κάτι πολύ περισσότερο, και πολύ χειρότερο από αυτό. Είναι ο πυλώνας ενός νέου τεχνο-φεουδαρχισμού.»

Κάτω από ένα σήμα που γράφει «κάντε την Amazon να πληρώσει», οι ενέργειες για την Black Friday αποσκοπούν στην έναρξη μιας εκστρατείας ενάντια στο ρεκόρ του δημοφιλούς λιανοπωλητή σχετικά με τα δικαιώματα των εργαζομένων, τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, τη φοροαποφυγή, τη συνεργασία με τις αρχές της αστυνομίας και της μετανάστευσης και αυτό που λένε οι ακτιβιστές είναι εισβολές στην ιδιωτικότητα μέσω της αυξανόμενης γκάμας συνδεδεμένων στο Διαδίκτυο συσκευών.

Γιάνης Βαρουφάκης: Ζητά μποϊκοτάζ της Amazon ανήμερα του Black Friday

Η εκστρατεία συντονίζεται από την Progressive International, μια παγκόσμια πρωτοβουλία που συγκεντρώνει προοδευτικές αριστερές ομάδες, πολιτικούς και διανοούμενους, συμπεριλαμβανομένου του Βαρουφάκη, Noam Chomsky και Bernie Sanders, και της UNI Global, μιας συνδικαλιστικής ομοσπονδίας που εκπροσωπεί 20 εκατομμύρια εργαζομένους, συμπεριλαμβανομένης της ένωσης GMB του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ένας εκπρόσωπος της Amazon σχολίασε την εκστρατεία λέγοντας τα εξής: «Πρόκειται για μια σειρά ισχυρισμών που στοχεύουν στην παραπληροφόρηση ή αυτο-ενδιαφερόμενες ομάδες που χρησιμοποιούν το προφίλ της Amazon για να προωθήσουν τα ατομικά τους συμφέροντα. Η Amazon έχει ένα ισχυρό ιστορικό υποστήριξης των υπαλλήλων μας, των πελατών μας και των κοινοτήτων μας, συμπεριλαμβανομένης της παροχής ασφαλών συνθηκών εργασίας, ανταγωνιστικών μισθών και μεγάλων ωφελειών, που οδηγούν στην αλλαγή του κλίματος με τη δέσμευση του Climate Pledge να είναι καθαρός μηδενικός άνθρακας έως το 2040 και να πληρώνει δισεκατομμύρια σε λίρες σε φόρους παγκοσμίως.»

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS