ΑρχικήinetΝέο νομοσχέδιο προτείνει αυστηρότερους κανονισμούς ασφαλείας για εταιρείες τηλεπικοινωνιών

Νέο νομοσχέδιο προτείνει αυστηρότερους κανονισμούς ασφαλείας για εταιρείες τηλεπικοινωνιών

Νέο νομοσχέδιο που εισήχθη χθες στο βρετανικό Κοινοβούλιο προτείνει την επιβολή νέων αυστηρών κανονισμών ασφαλείας στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών της χώρας. Ο νόμος περί τηλεπικοινωνιών έχει ως στόχο τον αποκλεισμό προμηθευτών εξοπλισμού υψηλού κινδύνου, αλλά και την ενίσχυση των απαιτήσεων ασφαλείας για νέα ασύρματα δίκτυα οπτικών ινών υψηλής ταχύτητας και 5G.

Εάν το νομοσχέδιο εγκριθεί από το Κοινοβούλιο, θα εισάγει αυστηρότερα πρότυπα ασφαλείας σχετικά με software και ηλεκτρονικούς εξοπλισμούς που χρησιμοποιούνται για τηλεφωνικές κλήσεις, για κίνηση στο διαδίκτυο, καθώς και σε sites εταιρειών τηλεπικοινωνιών.

Νέο νομοσχέδιο προτείνει αυστηρότερους κανονισμούς ασφαλείας για εταιρείες τηλεπικοινωνιών

Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών που δεν συμμορφώνονται με τους αυστηρούς κανονισμούς θα έρθουν αντιμέτωπες με υψηλές οικονομικές κυρώσεις, καθώς ενδέχεται να κληθούν να πληρώνουν έως και 100.000£ την ημέρα ή ένα ποσοστό που αντιπροσωπεύει το 10% των πωλήσεών τους.

Το νομοσχέδιο χωρίζεται σε δύο μέρη: στις ρήτρες 1 έως 14 που αναφέρονται σε ένα ισχυρότερο πλαίσιο ασφαλείας για τις τηλεπικοινωνίες και στις ρήτρες 15 έως 23 που αναφέρονται σε νέες εξουσίες εθνικής ασφάλειας που επιτρέπουν στην κυβέρνηση να διαχειρίζεται τους κινδύνους που θέτουν οι πωλητές υψηλού κινδύνου.

Όπως αναφέρει το Infosecurity Magazine, το νέο νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι πάροχοι δημόσιων τηλεπικοινωνιών έχουν την υποχρέωση να αναφέρουν παραβιάσεις ασφαλείας και να κοινοποιούν πληροφορίες στη ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών του Ηνωμένου Βασιλείου “Ofcom”, προκειμένου να αξιολογηθεί η ασφάλεια των δικτύων τους.

Ο Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Oliver Dowden, δήλωσε ότι αυτό το πρωτοποριακό νομοσχέδιο θα δώσει στο Ηνωμένο Βασίλειο ένα από τα πιο “σκληρά” καθεστώτα ασφάλειας τηλεπικοινωνιών στον κόσμο ενώ θα επιτρέψει στην χώρα να αναλάβει τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των δικτύων της.

Νέο νομοσχέδιο προτείνει αυστηρότερους κανονισμούς ασφαλείας για εταιρείες τηλεπικοινωνιών

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο ακολουθεί την απόφαση που ανακοίνωσε τον Ιούλιο ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Boris Johnson, να απαγορεύσει στον κινεζικό γίγαντα “Huawei” να κατασκευάσει δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπλέον, στους ασύρματους παρόχους του Ηνωμένου Βασιλείου έχει δοθεί προθεσμία έως το 2027 για να αφαιρέσουν τον εξοπλισμό Huawei 5G από τα δίκτυά τους. Ο Johnson ανέφερε ότι οι λόγοι που τον οδήγησαν στην απόφαση για αυτή την απαγόρευση ήταν οι ανησυχίες για την ασφάλεια καθώς και οι αμερικανικές κυρώσεις.

Η Huawei εξέφρασε την απογοήτευσή της για τον αποκλεισμό της από τα δίκτυα του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Victor Zhang, επεσήμανε πως αυτή η απόφαση έχει πολιτικά κίνητρα και δεν βασίζεται σε μια δίκαιη αξιολόγηση των κινδύνων ασφαλείας, τονίζοντας ακόμη πως αυτή δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα κανενός.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS