ΑρχικήUpdatesΤα Windows 7 συνεχίζουν να είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές OS

Τα Windows 7 συνεχίζουν να είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές OS

Η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων NetMarketShare αποκάλυψε ότι τα Windows 10 έχουν μεγάλη απορρόφηση από τους χρήστες, φτάνοντας στο 64,04% από 61,26% τον περασμένο μήνα. Το Linux αυξήθηκε από 1,14% σε 1,65% και το Ubuntu κατέχει πλέον μερίδιο αγοράς 0,51%. Το μερίδιο αγοράς των Windows 7 έχει επίσης μειωθεί, αλλά πολλοί χρήστες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν ενεργά τα ξεπερασμένα Windows 7, κάτι που θα μπορούσε να οφείλεται στον τεράστιο αριθμό εταιρικών χρηστών.

Σύμφωνα με το NetMarketShare, τα Windows 7 σημείωσαν πτώση από 22,77% σε 20,41% τον περασμένο μήνα. Η έκθεση δείχνει ότι το 20,41% των desktop εξακολουθούν να χρησιμοποιούν Windοws 7. Ακόμη χειρότερα, ορισμένοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν Windows XP, σύμφωνα με την έκθεση.

Από τον Οκτώβριο του 2020, το μερίδιο αγοράς των Windows XP είναι 0,87%. Από την άλλη πλευρά, το macOS X 10.15 σημείωσε μικρή πτώση καθώς μειώθηκε από 5,11% σε 4,88%.

Windows 7

Προσφορά αναβάθμισης των Windows 7

Σύμφωνα με τις δοκιμές που έκανε η BleepingComputer, η Microsoft εξακολουθεί να επιτρέπει στους χρήστες των Windοws 7 να κάνουν αναβάθμιση στα Windows 10 δωρεάν χρησιμοποιώντας το Media Creation Tool.

Μπορείτε ενδεχομένως να λάβετε δωρεάν αναβάθμιση σε μελλοντικές εκδόσεις των Windows ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται στο άρθρο.

Όταν χρησιμοποιείτε το Media Creation Tool για να πραγματοποιήσετε μια επιτόπια αναβάθμιση, η παλαιότερη άδεια μετατρέπεται αυτόματα σε ψηφιακή άδεια Windows 10 και συνδέεται με τον λογαριασμό σας Microsoft.

Μόλις τελειώσετε, μπορείτε πάντα να επανεγκαταστήσετε τα Windows 10 ή να αναβαθμίσετε το hardware σας χωρίς να πληρώσετε τη Microsoft.

Δεν είναι γνωστό για πόσο καιρό η Microsoft θα επιτρέψει την ύπαρξη αυτού του κενού αναβάθμισης των Windows 10, οπότε αν χρησιμοποιείτε Windows 7, συνιστάται να το εκμεταλλευτείτε για όσο είναι εφικτό.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS