ΑρχικήinetΤο FinCEN δίνει ποινή 60 εκατ. $ σε εταιρείες για ξέπλυμα χρημάτων...

Το FinCEN δίνει ποινή 60 εκατ. $ σε εταιρείες για ξέπλυμα χρημάτων bitcoin

Το Δίκτυο Επιβολής Οικονομικών Εγκλημάτων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ (FinCEN) ανακοίνωσε σήμερα την πρώτη ποινή κατά των υπηρεσιών cryptocurrency, Helix και Coin Ninja.

Η FinCEN όρισε ποινή ύψους 60 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον του Larry Dean Harmon, του ιδρυτή και του χειριστή των Helix και Coin Ninja cryptocurrency tumblers, για παράβαση του νόμου περί τραπεζικής μυστικότητας (BSA) και των κανονισμών του, ενώ λειτουργούσε τις δύο υπηρεσίες ως επιχειρήσεις μη καταχωρημένων χρημάτων (MSB).

FinCEN bitcoin

Ο Harmon ήταν ο χειριστής του Helix bitcoin tumbler μεταξύ του 2014 και του 2017 και ο χειριστής και Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) του Coin Ninja από το 2017 έως το 2020.

356.000 συναλλαγές bitcoin μέσα σε τρία χρόνια

“Η έρευνα της FinCEN αποκάλυψε ότι ο κ. Harmon παραβίασε σκόπιμα τις απαιτήσεις εγγραφής, προγράμματος και υποβολής εκθέσεων της BSA, παραλείποντας να εγγραφεί ως MSB, απέτυχε να εφαρμόσει και να διατηρήσει ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα κατά του ξεπλύματος των εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και δεν ανέφερε τις ύποπτες δραστηριότητες”, δήλωσε η FinCEN σήμερα.

Ο Harmon διαφήμισε τις υπηρεσίες των δύο mixing bitcoin “στα marketplaces του dark web” ως ασφαλείς και ανώνυμους τρόπους “πληρωμής για πράγματα όπως ναρκωτικά, όπλα και παιδική πορνογραφία”.

Με βάση τις έρευνες της FinCEN, ο Harmon πραγματοποίησε συναλλαγές με παραχαράκτες, απατεώνες, διακινητές ναρκωτικών, καθώς και με διάφορους άλλους εγκληματίες.

“Από τις 6 Ιουνίου 2014 έως τις 16 Δεκεμβρίου 2017 ή περίπου, ο κ. Harmon που δραστηριοποιόταν μέσω της Helix, πραγματοποίησε περισσότερες από 1.225.000 συναλλαγές για πελάτες και σχετίζεται με διευθύνσεις πορτοφολιών εικονικού νομίσματος που έχουν στείλει ή λάβει πάνω από 311 εκατομμύρια δολάρια,” σύμφωνα με την εκτίμηση της FinCEN.

“Η FinCEN έχει εντοπίσει τουλάχιστον 356.000 συναλλαγές bitcoin μέσω της Helix μεταξύ Ιουνίου 2014 και Δεκεμβρίου 2017.”

Ο μεγαλύτερος όγκος κρυπτονομισμάτων που «ξεπλύθηκε» μέσω του Helix tumbler προήλθε από παράνομες αγορές του dark web, συμπεριλαμβανομένων των AlphaBay, Dream Market, Agora Market, Nucleus και πολλών άλλων.

O Harmon επίσης διώκεται επί του παρόντος για κατηγορίες συνωμοσίας για ξέπλυμα χρημάτων και για τη λειτουργία μιας επιχείρησης χωρίς άδεια, ανέφερε το BleepingComputer τον Φεβρουάριο.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS