ΑρχικήHow ToApple Watch: Πώς να μετρήσετε τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα σας

Apple Watch: Πώς να μετρήσετε τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα σας

Από το Apple Watch Series 6 και στις νεότερες εκδόσεις, μπορείτε να μετρήσετε τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα σας απευθείας από τον καρπό σας. Δείτε πως ακριβώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο!

Apple Watch

Πώς λειτουργεί η παρακολούθηση οξυγόνου στο Apple Watch

Η Apple δηλώνει ότι η λειτουργία παρακολούθησης οξυγόνου στο αίμα δεν προορίζεται για ιατρική χρήση. Αντίθετα, σχεδιάστηκε για «γενικούς σκοπούς φυσικής κατάστασης και ευεξίας». Σε αντίθεση με τη λειτουργία EKG, το monitor του οξυγόνου του αίματος δεν πέρασε από αυστηρές δοκιμές και πιστοποίηση FDA.

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο η Apple θέτει αυτήν την προειδοποίηση εκ των προτέρων. Η εφαρμογή του Blood Oxygen στο Apple Watch δεν είναι ιδιαιτέρως αξιόπιστη. Σε σύγκριση με ένα απλό monitor οξυγόνου αίματος, δεν παρέχει και τα πιο ακριβή αποτελέσματα.

Η ανακρίβεια οφείλεται στο γεγονός ότι το Apple Watch μετρά τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα σας μέσω του καρπού σας. Διαθέτει τέσσερα LED και φωτοδιόδους στο πίσω μέρος του ρολογιού. Πυροδοτεί πράσινες, κόκκινες και υπέρυθρες λυχνίες LED στα αιμοφόρα αγγεία στον καρπό σας. Στη συνέχεια, οι φωτοδίοδοι μετρούν την ποσότητα του φωτός που ανακλάται πίσω.

Η Apple δημιούργησε έναν ειδικό αλγοριθμικό σύστημα που συλλέγει όλα αυτά τα δεδομένα για να υπολογίσει πόσο οξυγόνο υπάρχει στο αίμα σας με βάση το χρώμα.

Το Apple Watch μπορεί να δείξει από το 70 εώς και το 100% του επιπέδου του οξυγόνου στο αίμα. Γενικά, το 95-100% θεωρείται το κανονικό εύρος. Εάν έχετε σταθερά χαμηλές ενδείξεις (κάτω από 90%), αυτό μπορεί να αποτελεί ένδειξη υποκείμενης κατάστασης. Μόνο ένας γιατρός βέβαια μπορεί να σας πει με βεβαιότητα εάν κάτι δεν πάει καλά.

Πώς να ενεργοποιήσετε την παρακολούθηση οξυγόνου αίματος στο Apple Watch

Η εφαρμογή Blood Oxygen λειτουργεί σε Apple Watch Series 6 και νεότερες εκδόσεις, με ρολόι WatchOS 7 ή νεότερη έκδοση. Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα iPhone 6s ή νεότερο, με iOS 14 ή μεταγενέστερη έκδοση. Αυτή η λειτουργία δεν λειτουργεί στα Apple Watches χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα Family Setup ή για άτομα κάτω των 18 ετών.

Η λειτουργία πρέπει να ενεργοποιηθεί χειροκίνητα, κατά τη διαδικασία εγκατάστασης του Apple Watch. Εάν δεν λάβατε το μήνυμα, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε από την εφαρμογή Watch.

Ανοίξτε την εφαρμογή Watch στο iPhone σας. Στην καρτέλα “My Watch”, επιλέξτε το “Blood Oxygen”.

Apple Watch

Εδώ, ενεργοποιήστε την επιλογή “Blood Oxygen Measurements”.

Apple Watch

Αυτή η λειτουργία επιτρέπει αυτόματα τις μετρήσεις φόντου σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας Μπορείτε επίσης να το ενεργοποιήσετε “In Theater (or Cinema) Mode” στην ενότητα “Allow Background Measurements”.

Πώς να μετρήσετε τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα σας

Αφού ενεργοποιήσετε τη λειτουργία, η ανάγνωση οξυγόνου στο αίμα από το Apple Watch είναι αρκετά απλή.

Πατήστε το Digital Crown στη δεξιά πλευρά του Apple Watch για να ανοίξετε την εφαρμογή. Εδώ, επιλέξτε την εφαρμογή Blood Oxygen.

Πατήστε “Start” για να ξεκινήσετε τη μέτρηση. Η διαδικασία διαρκεί 15 δευτερόλεπτα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, στηρίξτε τον καρπό σας σε ένα τραπέζι ή άλλη επίπεδη επιφάνεια.

Μετά από 15 δευτερόλεπτα, θα δείτε τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα σας. Πατήστε “Done” για να αποθηκεύσετε το αποτέλεσμα. Τα αποτελέσματα αποθηκεύονται επίσης αυτόματα στην εφαρμογή Health στο iPhone σας.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS