ΑρχικήyoutubeFake news: Το κυβερνοέγκλημα που ανησυχεί περισσότερο τους ανθρώπους παγκοσμίως!

Fake news: Το κυβερνοέγκλημα που ανησυχεί περισσότερο τους ανθρώπους παγκοσμίως!

Το κυβερνοέγκλημα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες τόσο των ατόμων σε προσωπικό επίπεδο όσο και των επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο. Τα fake news βρίσκονται στην πρώτη θέση μεταξύ των μεγαλύτερων κινδύνων στον κυβερνοχώρο, όπως επισημαίνει νέα έκθεση του Lloyd’s Register Foundation.

Ο φιλανθρωπικός οργανισμός του Ηνωμένου Βασιλείου κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα τα αποτελέσματα της πρώτης παγκόσμιας δημοσκόπησης κινδύνου, που συγκεντρώθηκαν ύστερα από συνεντεύξεις στις οποίες συμμετείχαν 150.000 άτομα σε 142 χώρες.

Περίπου το 71% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι το κυβερνοέγκλημα είναι μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες του, με σχεδόν όλους τους χρήστες του Διαδικτύου να εκφράζουν τον φόβο τους ότι θα έρθουν αντιμέτωποι με κάποια πτυχή του.

fake news-κυβερνοέγκλημα

Η μεγαλύτερη ανησυχία όσον αφορά το κυβερνοέγκλημα ήταν τα fake news (57%), ακολουθούμενα από τη διαδικτυακή απάτη (45%) και τον διαδικτυακό εκφοβισμό (30%). Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι τα αποτελέσματα διέφεραν ελάχιστα ανάλογα με τη χώρα και την περιοχή στην οποία βρίσκονταν οι ερωτηθέντες.

Για παράδειγμα, στο Ηνωμένο Βασίλειο οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες δήλωσαν πως ανησυχούν για τα fake news (62%) και τις διαδικτυακές απάτες (69%). Άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης ανέφεραν πως ανησυχούν περισσότερο για διαδικτυακές απάτες. Σε αυτές τις χώρες συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, η Γαλλία (74%), η Πορτογαλία (78%) και η Ισπανία (71%).
Επιπλέον, οι ανησυχίες για τον διαδικτυακό εκφοβισμό ήταν ισχυρότερες στις οικονομίες χαμηλού εισοδήματος, λόγω του μεγάλου πληθυσμού των νέων τους. Περίπου το ένα τρίτο (34%) των ερωτηθέντων ηλικίας μεταξύ 15 και 29 ετών δήλωσε ότι ανησυχεί για διαδικτυακό εκφοβισμό, σε σύγκριση με περίπου το ένα πέμπτο (21%) των ατόμων ηλικίας 65 ετών και άνω. Οι γυναίκες (32%) ανησυχούσαν ελαφρώς περισσότερο από τους άνδρες (28%).

fake news-κυβερνοέγκλημα

Ο CEO του Lloyd’s Register Foundation, Richard Clegg, δήλωσε ότι η δημοσκόπηση που περιλαμβάνει τα fake news και άλλες μορφές κυβερνοεγκλήματος στις κορυφαίες ανησυχίες μεταξύ των ανθρώπων, αντιπροσωπεύει τις απόψεις του 98% του παγκόσμιου πληθυσμού. Ο Clegg επεσήμανε ακόμη ότι η γνώση του τί πιστεύουν οι άνθρωποι θα βοηθήσει τον οργανισμό του Ηνωμένου Βασιλείου να εντοπίσει τα “κενά” μεταξύ των σκέψεων των ανθρώπων σχετικά με τον κίνδυνο, και των εμπειριών τους για απειλές που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλειά τους. Ο CEO του Lloyd’s Register Foundation πρόσθεσε επίσης πως αυτά τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ανάπτυξη συνεργασίας με κοινότητες αλλά και για ευαισθητοποίηση και προτροπή των ανθρώπων, ώστε να αναλάβουν δράση για τον μετριασμό ενδεχόμενων ζημιών από οποιαδήποτε μορφή κυβερνοεγκλήματος.

Μια άλλη παγκόσμια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), επίσης υπογράμμισε τις απειλές στον κυβερνοχώρο ως μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες που κυριαρχούν μεταξύ των ηγετών επιχειρήσεων.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS