ΑρχικήHow ToΠώς να ενεργοποιήσετε το φακό πατώντας το πίσω μέρος του iPhone σας

Πώς να ενεργοποιήσετε το φακό πατώντας το πίσω μέρος του iPhone σας

Έχετε κουραστεί να ψάχνετε τα πράγματα σας στο σκοτάδι; Με το iOS 14 ή μεταγενέστερη έκδοση σε iPhone 8 ή νεότερο, μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε γρήγορα το φακό σας με δύο ή τρεις taps στο πίσω μέρος του iPhone σας χρησιμοποιώντας μια λειτουργία που ονομάζεται Back Tap. Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις.

iphone

Πώς λειτουργεί το Back Tap;

Το Back Tap είναι μια δυνατότητα προσβασιμότητας iOS που εντοπίζει τα taps στο πίσω μέρος του iPhone σας χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο επιταχυνσιόμετρο του τηλεφώνου σας. Λειτουργεί στο iPhone 8 και σε νεότερα iPhone. Όταν διαμορφωθεί στα Settings, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο ή τρεις taps για να ξεκινήσετε πολλές διαφορετικές ενέργειες στο τηλέφωνό σας, συμπεριλαμβανομένων των συντομεύσεων, το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε εδώ για να ανάψουμε τον φακό.

Δημιουργία συντόμευσης εναλλαγής φακού

Για να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε το φακό, θα πρέπει να δημιουργήσουμε μια προσαρμοσμένη συντόμευση χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη εφαρμογή Shortcuts. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε “Shortcuts”. Εάν δεν μπορείτε να το βρείτε, δοκιμάστε μια αναζήτηση Spotlight: Με ένα δάχτυλο, σύρετε προς τα κάτω από τη μέση της αρχικής οθόνης σας. Πληκτρολογήστε “Shortcuts” στη γραμμή αναζήτησης και, στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο “Shortcuts”.

Εάν δείτε την οθόνη επισκόπησης “Shortcuts” όταν ανοίξει η εφαρμογή, πατήστε την καρτέλα “My Shortcuts” και, στη συνέχεια, επιλέξτε “All Shortcuts”.

Στην οθόνη “All Shortcuts”, πατήστε το κουμπί συν (“+”).

Στη συνέχεια, θα δείτε μια σελίδα “New Shortcut” όπου προσθέτετε τα βήματα (που ονομάζονται “ενέργειες”) στη συντόμευση. Αρχικά, ας μετονομάσουμε τη συντόμευση. Πατήστε το κουμπί «ellipses» (τρεις κουκκίδες).

iphone

Πατήστε στο “Shortcut Name” και μετονομάστε τη συντόμευση σε “Flashlight Toggle” και, στη συνέχεια, πατήστε “Done”.

iphone

Όταν επιστρέψετε στην οθόνη συντόμευσης, πατήστε “Add Action”.

Όταν εμφανιστεί το πλαίσιο “Actions”, αναζητήστε “flashlight”. Πατήστε “Set Flashlight” στα αποτελέσματα.

iphone

Η ενέργεια “Set Flashlight” θα εμφανιστεί στη λίστα ενεργειών. Από προεπιλογή, είναι ρυθμισμένο να ενεργοποιεί το φακό μόνο όταν εκτελείται η συντόμευση. Αυτό που θέλουμε να κάνει είναι να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το φακό είτε όταν εκτελείται η συντόμευση. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε τη λέξη “Turn” στη φράση “Turn flashlight on”.

Όταν εμφανιστεί το μενού “Operation”, επιλέξτε “Toggle”.

Επιστροφή στη λίστα ενεργειών, η ενέργεια “Flashlight” θα πρέπει τώρα να διαβάζει “Toggle flashlight”. Αυτό σημαίνει ότι εάν εκτελέσετε τη συντόμευση και ο φακός είναι απενεργοποιημένος, ο φακός θα ανάψει. Εάν εκτελέσετε τη συντόμευση ενώ ο φακός είναι αναμμένος, ο φακός θα σβήσει.

Πατήστε “Done” για να ολοκληρώσετε τη συντόμευση.

iphone

Μετά από αυτό, θα δείτε τη συντόμευση “Flashlight Toggle” στη λίστα σας. Μπορείτε να το δοκιμάσετε τώρα πατώντας το κουμπί της συντόμευσης. Εάν ανάψει ο φακός, πατήστε ξανά το κουμπί συντόμευσης για να τον απενεργοποιήσετε.

iphone

Τώρα είστε έτοιμοι να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα: σύνδεση της συντόμευσης με το Back Tap.

Διαμόρφωση του Back Tap για την εκτέλεση της συντόμευσης φακού

Τώρα που έχουμε ρυθμίσει τη συντόμευση που ενεργοποιεί και απενεργοποιεί τον φακό, θα πρέπει να διαμορφώσουμε τον τρόπο ενεργοποίησής του με το Back Tap. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το “Settings”.

iphone

Στα Settings, μεταβείτε στο Accessibility > Touch.

Στην ενότητα «Touch Settings», επιλέξτε «Back Tap».

iphone

Στις ρυθμίσεις του “Back Tap”, επιλέξτε αν θέλετε να ενεργοποιήσετε τον φακό σας χρησιμοποιώντας δύο taps (“Double Tap”) ή τρια taps (“Triple Tap”) στο πίσω μέρος του τηλεφώνου σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή αντιστοίχισης.

Στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα κάτω στη λίστα ενεργειών μέχρι να δείτε την ενότητα “Shortcuts”. Επιλέξτε τη συντόμευση “Flashlight Toggle” που μόλις δημιουργήσαμε.

Πιέστε μία φορά πίσω για να βεβαιωθείτε ότι η αλλαγή είναι καταχωρημένη και μετά βγείτε από τα Settings. Την επόμενη φορά που θα κάνετε διπλό ή τριπλό πάτημα στο πίσω μέρος του iPhone σας (ανάλογα με τον τρόπο ρύθμισής του), ο φακός του iPhone θα ανάψει. Πατήστε το πίσω δύο ή τρεις φορές ξανά για να το απενεργοποιήσετε. Είστε έτοιμοι!

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS