ΑρχικήsecurityUber: μήνυση από πρώην υπεύθυνο ασφαλείας της για νομικά τέλη

Uber: μήνυση από πρώην υπεύθυνο ασφαλείας της για νομικά τέλη

Ο πρώην επικεφαλής ασφαλείας της Uber Technologies, μήνυσε την εταιρεία ισχυριζόμενος ότι παραβιάζει τη δέσμευσή της να καλύψει τα νομικά τέλη για ομοσπονδιακές ποινικές κατηγορίες, που σχετίζονται με μία παραβίαση δεδομένων που έλαβε χώρα το 2016.

Uber

Η Uber προσπάθησε να αποφύγει να πληρώσει τα νομικά τέλη για τον Joseph Sullivan, ισχυριζόμενη ότι το διοικητικό της συμβούλιο «δεν υιοθέτησε ποτέ επίσημα γραπτά ψηφίσματα για τον διορισμό του κ. Sullivan» ή «ότι προσδιόρισε την εξουσία του κ. Sullivan», αναφέρει η καταγγελία. «Οποιαδήποτε δήθεν αποτυχία εταιρικών διατυπώσεων» είναι «αποτυχία της Uber, όχι του κ. Sullivan, στην οποία η εταιρεία δεν μπορεί να βασιστεί.»

Ο Sullivan αντιμετωπίζει έως και οκτώ χρόνια φυλάκισης και μεγάλα πρόστιμα, για φερόμενη απόκρυψη ενός hack το 2016, το οποίο έθεσε σε κίνδυνο τα προσωπικά στοιχεία περίπου 57 εκατομμυρίων πελατών και οδηγών της Uber.

Η Uber πλήρωσε 148 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει τις νομικές υποθέσεις που είχαν προκύψει από την παραβίαση.

Ο πρώην εκτελεστικός υπάλληλος της Uber, κατηγορήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Βόρεια Περιφέρεια της Καλιφόρνια, για παρακώλυση της δικαιοσύνης και απόκρυψη απάτης.

Οι εισαγγελείς επιδιώκουν να θέσουν τον Sullivan ποινικά υπεύθυνο, τόσο επειδή δεν ανέφερε τη δεύτερη παραβίαση όσο και για την προσπάθειά του να αποκρύψει το περιστατικό από την FTC, συμπεριλαμβανομένου του ξεπλύματος 100.000 δολαρίων μέσω του προγράμματος “bug bounty” της Uber, το οποίο επιβραβεύει προγραμματιστές για την επισήμανση τρωτών σημείων.

Ενώ ήταν σε θέση να ανακαλύψει ποιοι ήταν οι δύο hackers, οι Vasile Mereacre και Brandon Glover, αποφάσισε να μην τους αποκαλύψει στις αρχές. Οι Mereacre και Glover αργότερα ομολόγησαν την ενοχή τους.

Όπως δήλωσε ο Sullivan στην αγωγή του, η Uber δεν είχε κανένα πρόβλημα να αναγνωρίσει ότι ήταν αξιωματικός της, μέχρι που ο ίδιος ζήτησε νομικές αμοιβές που σχετίζονται με τον ρόλο του στην εταιρεία. Ο ίδιος ανήκε επίσης στην «μικρή ομάδα στελεχών» που μοιράζονταν τα καθήκοντα της διεύθυνσης, το 2017.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS