ΑρχικήsecurityInova Health: ένα ακόμα θύμα της παραβίασης στην Blackbaud

Inova Health: ένα ακόμα θύμα της παραβίασης στην Blackbaud

Επιστολές σε ασθενείς της έχει στείλει η Inova Health Systems, προκειμένου να τους ενημερώσει για μία διαδικτυακή επίθεση, η οποία είναι πιθανό να έχει οδηγήσει σε παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων.

Inova Health

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε εναντίον της Blackbaud, ενός τρίτου παρόχου υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται για την συγκέντρωση χρημάτων και δωρεών από μη κερδοσκοπικά ιδρύματα και πανεπιστήμια παγκοσμίως.

Η Blackbaud έπεσε θύμα επίθεσης ransomware, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαΐου του τρέχοντος έτους.

Η Inova δημοσίευσε μια δήλωση λέγοντας ότι οι κακόβουλοι παράγοντες έλαβαν μερικές από τις προσωπικές πληροφορίες των ασθενών και των δοτών.

Οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης και οι πληροφορίες χρηματοοικονομικών λογαριασμών δεν επηρεάστηκαν. Αλλά οι εισβολείς ransomware ενδέχεται να έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε ονόματα, διευθύνσεις, αριθμούς τηλεφώνου και ιατρικά τμήματα που επισκέφτηκαν οι ασθενείς.

Η Inova έστειλε επιστολές σε χιλιάδες ασθενείς και ζητά από οποιονδήποτε έχει απορίες να επισκεφτεί τον ιστότοπο της Inova Health.

Η πλήρης δήλωση της Inova Health σχετικά με το περιστατικό αναφέρει τα εξής:

Η Inova Health System ειδοποιήθηκε από τη Blackbaud, έναν τρίτο πάροχο υπηρεσιών που χρησιμοποιείται για τη συγκέντρωση χρημάτων ή για προσπάθειες δέσμευσης δωρητών από μη κερδοσκοπικά ιδρύματα και πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, σχετικά με ένα εκτεταμένο συμβάν ασφάλειας δεδομένων που επηρεάζει την Inova Health System και πολλούς από τους πελάτες της Blackbaud ανά τον κόσμο. Η Blackbaud ήταν ο στόχος μιας επίθεσης ransomware που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 7 Φεβρουαρίου 2020 και 20 Μαΐου 2020. Ως αποτέλεσμα αυτού του περιστατικού, οι hackers έλαβαν μερικές από τις προσωπικές πληροφορίες των ασθενών και των δωρητών μας. Η Blackbaud μας διαβεβαίωσε ότι επιδιόρθωσε την ευπάθεια που επέτρεψε το συμβάν και ότι βελτιώνει τους ελέγχους ασφαλείας και διεξάγει συνεχείς προσπάθειες για να αποτρέψει τέτοια περιστατικά στο μέλλον. Σύμφωνα με την Blackbaud, δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι τα δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για κατάχρηση, διάδοση ή θα δημοσιοποιηθούν με άλλο τρόπο.

Η Inova λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την ασφάλεια των προσωπικών πληροφοριών. Μόλις ενημερωθήκαμε για το περιστατικό από την Blackbaud, ξεκινήσαμε αμέσως μια διεξοδική έρευνα, σε συνεργασία με κορυφαίους επαγγελματίες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, για να προσδιορίσουμε ποιος μπορεί να έχει επηρεαστεί και να τον ενημερώσουμε. Είναι σημαντικό ότι αυτό το περιστατικό δεν επηρεάζει τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, τα στοιχεία οικονομικού λογαριασμού ή / και τα στοιχεία της κάρτας πληρωμής.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS