ΑρχικήinetGoogle ChromeOS: Νέες ενημερώσεις επιφέρουν 100% χρήση CPU

Google ChromeOS: Νέες ενημερώσεις επιφέρουν 100% χρήση CPU

Οι πρόσφατες ενημερώσεις του ChromeOS αναγκάζουν το Google Play Store να χρησιμοποιεί το 100% της CPU, προκαλώντας προβλήματα απόδοσης.

chromeos
Google ChromeOS: Νέες ενημερώσεις επιφέρουν 100% χρήση CPU

Από τότε που οι χρήστες ενημέρωσαν το ChromeOS στην έκδοση 85.0.4183.108 και αργότερα, οι εφαρμογές άρχισαν να εκτελούνται ακανόνιστα, οι συσκευές να ζεσταίνονται, οι ανεμιστήρες να λειτουργούν με υψηλή ταχύτητα και η μπαταρία να εξαντλείται πολύ γρήγορα.

Αφού οι χρήστες διερεύνησαν το ζήτημα, διαπιστώθηκε ότι προκλήθηκε από το Google Play «com.android.vending: download_service» που χρησιμοποίησε ξαφνικά το 95-100% της CPU για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η υπηρεσία com.android.vending: download_service χρησιμοποιείται για τη λήψη νέων ενημερώσεων από το Google Play Store όταν είναι διαθέσιμη.

Αυτό το σφάλμα του ChromeOS, ωστόσο, αναγκάζει τη CPU να χρησιμοποιεί το 100% της, όλη την ώρα, ακόμα και όταν δεν υπάρχει νέα ενημέρωση.

Αυτό το ζήτημα δεν επηρεάζει όλα τα Chromebook, αλλά οι χρήστες των Acer Chromebook, ASUS Chromebook Flip και Galaxy Chromebook έχουν αναφέρει ότι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

Για να επιλύσουν αυτό το ζήτημα του ChromeOS, ορισμένοι χρήστες το κατάφεραν με τον τερματισμό της διαδικασίας com.android.vending: download_service, μέσω της Διαχείρισης εργασιών Chrome, ενώ άλλοι δηλώνουν ότι δε βοήθησε. Ένας χρήστης δήλωσε ότι έλυσε αυτό το ζήτημα επιστρέφοντας σε μια παλαιότερη έκδοση του Google Play Store, σύμφωνα με πληροφορίες του Bleeping Computer.

«Ως προσωρινή λύση, επέστρεψα στην παλαιότερη έκδοση του Play Store προτού αρχίσει να μπερδεύεται, επίσης απενεργοποίησα το WiFi και τα δεδομένα στο παρασκήνιο για να το αποτρέψω από την αυτόματη ενημέρωση. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα διορθωθεί στην επερχόμενη έκδοση,» δημοσίευσε ένας χρήστης στο Reddit.

Σύμφωνα με έναν μηχανικό της Google, αυτό το ζήτημα προκαλείται από την έλλειψη αρχείων στο ChromeOS.

Google ChromeOS: Νέες ενημερώσεις επιφέρουν 100% χρήση CPU

«Μετά από έλεγχο, οι χρήστες αντιμετωπίζουν αυτή τη συμπεριφορά επειδή το CrOS δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει τις αλλαγές δέλτα στους χρόνους διεκπεραίωσης UID λόγω χαμένων αρχείων,» δήλωσε μηχανικός της Google σε μια αναφορά σφαλμάτων.

Η αναφορά σφάλματος δεν έχει ανατεθεί σε κάποιο μηχανικό της Google αυτή τη στιγμή, αλλά οι προγραμματιστές το γνωρίζουν και πιθανότατα θα το επιλύσουν σε μια επερχόμενη ενημέρωση του ChromeOS.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS