ΑρχικήinetLinux Foundation: Ανακοίνωσε νέα βασική Πιστοποίηση LFCA

Linux Foundation: Ανακοίνωσε νέα βασική Πιστοποίηση LFCA

Πρόσφατα, ο Οργανισμός του Linux ανακοίνωσε την ανάπτυξη μιας νέας πιστοποίησης, η οποία θα αποτελεί το αρχικό κομμάτι των πιστοποιήσεων LFCS (Linux Foundation Certified Sysadmin) και LFCE (Linux Foundation Certified Engineer). Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η νέα πιστοποίηση είναι φτιαγμένη ειδικά για τους χρήστες που μόλις έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν συστήματα με Linux.

Ο κυριότερος σκοπός της, είναι να αποδείξει τις βασικές γνώσεις του χρήστη στη διαχείριση των συστημάτων. Ωστόσο, σήμερα ζούμε σε έναν κόσμο, όπου η τεχνολογία αναπτύσσεται καθημερινά και νέα συστήματα δημιουργούνται ασταμάτητα. Επομένως, για να πάρει αυτή την πιστοποίηση, ο χρήστης πρέπει απαραίτητα να έχει γνώση σε πολλά από τα βασικά συστήματα τα οποία στηρίζονται στο Linux.

Ακολουθεί λίστα με ορισμένα θέματα τα οποία καλύπτονται από τη νέα πιστοποίηση:

  • Βασικά βήματα στο σύστημα.
  • Διαχείριση συστήματος.
  • Cloud υπηρεσίες.
  • Βασικές γνώσεις στην ασφάλεια.
  • Συνεργασία με άλλους διαχειριστές.

Ένα παράδειγμα από τα παραπάνω θέματα, είναι η διαχείριση των χρηστών, καθώς και η δημιουργία/αλλαγή των στοιχείων τους. Βέβαια, κατά την εξέταση τους, οι υποψήφιοι θα πρέπει να απαντήσουν και σε πιο προχωρημένες ερωτήσεις.

Linux Foundation: Ανακοίνωσε νέα βασική Πιστοποίηση LFCA

Ωστόσο, επειδή η πιστοποίηση στοχεύει το αρχικό στάδιο, οι χρήστες θα πρέπει να περάσουν μια μόνο εξέταση. Αυτό σημαίνει πως αν ήδη είστε χρήστης του Linux, δεν θα παιδευτείτε πολύ για να την αποκτήσετε.

Αυτή τη στιγμή, ο οργανισμός παρέχει τις πιστοποιήσεις, ακολουθώντας τα παρακάτω:

Βασικά βήματα στο Linux (LFS101) – Μαθήματα

Βασικά βήματα στη διαχείριση συστημάτων (LFS201) – Μαθήματα

Βασική πιστοποίηση Διαχειριστή συστημάτων (LFCS) – Πιστοποίηση

Διαχείριση δικτύων του Linux  (LFS211) – Μαθήματα

Πιστοποίηση μηχανικού (LFCE) – Πιστοποίηση

Η νέα LFCA πιστοποίηση σχεδιάστηκε για να μπει ανάμεσα στα μαθήματα LFS101 και LFS201. Έτσι, οι υποψήφιοι θα έχουν μια βασική πιστοποίηση, εάν για κάποιον λόγο σταματήσουν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον οργανισμό, ο αριθμός των υποψήφιων μηχανικών έχει αυξηθεί σημαντικά, λόγο της παγκόσμιας πανδημίας. Αυτό έγινε, επειδή αρκετοί από τους χρήστες αποφάσισαν να παρακολουθήσουν μαθήματα κατά τη διάρκεια του lockdown.

Επομένως, ακόμα και αν αποφασίσουν να παρατήσουν τα μαθήματα, οι υποψήφιοι θα έχουν έστω μια βασική πιστοποίηση.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS