ΑρχικήinetFacebook: Το νέο κέντρο πληροφόρησης για την Κλιματική Αλλαγή

Facebook: Το νέο κέντρο πληροφόρησης για την Κλιματική Αλλαγή

Στο πλαίσιο των προσπαθειών του ενάντια στην κλιματική αλλαγή, το Facebook εγκαινίασε το Κέντρο Πληροφόρησης για την Κλιματική Αλλαγή. Σκοπός του είναι να σας δώσει πρόσβαση σε επιστημονικές πληροφορίες από κορυφαίους εμπειρογνώμονες του κόσμου για το κλίμα.

facebook
Facebook: Το νέο κέντρο πληροφόρησης για την Κλιματική Αλλαγή

«Η αλλαγή του κλίματος είναι πραγματική,» έγραψε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης σε μια δημοσίευση του Newsroom, όπου περιγράφει λεπτομερώς πώς εντείνει τον αγώνα του ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Το Facebook μοντελοποίησε το κέντρο αμέσως μετά το κέντρο COVID-19, που έχει κατευθύνει επιτυχώς πάνω από 2 δισεκατομμύρια χρήστες μέχρι τώρα, σε πληροφορίες από τις υγειονομικές αρχές. Η εταιρεία αναφέρει ότι το δίκτυό της για τον κορονοϊό έδειξε «πόσο ισχυρό είναι το Facebοok και πως κατάφερε να διαδώσει ακριβείς, εξειδικευμένες συμβουλές και πληροφορίες κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας κρίσης».

Όπως το κέντρο πληροφοριών του COVID-19, έτσι και το κέντρο για την κλιματική αλλαγή θα έχει μια εξέχουσα θέση στην κορυφή της ιστοσελίδας όπου θα μπορείτε εύκολα να το δείτε.

Όπως ανέφερε προηγουμένως η Scientific American, υπάρχουν ομάδες άρνησης της αλλαγής του κλίματος που προωθούν στο Facebook παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη. Μία επιστήμονας για το κλίμα είπε ότι το κοινωνικό δίκτυο την εμπόδισε να προωθήσει βίντεο που σχετίζονται με την έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες του Εngadget.

Ο Zuckerberg λέει ότι το δίκτυο του Facebook για το κλίμα θα περιλαμβάνει στοιχεία, αριθμούς και δεδομένα από οργανισμούς όπως η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή, το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος του ΟΗΕ (UNEP), η Εθνική Διοίκηση Ωκεανού και Ατμόσφαιρας (NOAA), ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (WMO) και το The Met. Θα επικεντρωθεί στις ειδήσεις για την επιστήμη του κλίματος και θα περιλαμβάνει βιώσιμα μέτρα που μπορείτε να εφαρμόσετε στην καθημερινή σας ζωή.

κλιματική αλλαγή
Facebook: Το νέο κέντρο πληροφόρησης για την Κλιματική Αλλαγή

Εκτός από την ανακοίνωση του κέντρου πληροφοριών, το Facebook αποκάλυψε επίσης τα σχέδιά του για μείωση των λειτουργικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου τα επόμενα χρόνια. Η εταιρεία θα επιτύχει φέτος μηδενικές εκπομπές και θα υποστηριχθεί 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προσθέτοντας όλο και περισσότερη ανανεώσιμη ενέργεια στο δίκτυο.

Στην πρώτη του έκθεση βιωσιμότητας, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε ότι πέτυχε 86% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τις δραστηριότητές του το 2019, οπότε βρίσκεται σε αρκετά καλό δρόμο για την τροφοδοσία των λειτουργιών του με 100% ανανεώσιμη ενέργεια.

Το κέντρο ενημέρωσης του Facebook για την αλλαγή του κλίματος ξεκίνησε ήδη στη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, ενώ πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει σε άλλες χώρες.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS