ΑρχικήinetMozilla: Καταργεί οριστικά τα Firefox Send and Notes!

Mozilla: Καταργεί οριστικά τα Firefox Send and Notes!

Η Mozilla σχεδιάζει να αποχαιρετήσει οριστικά δύο από τα λιγότερο γνωστά προϊόντα της αυτό το χρόνο, τα Firefox Send και Notes.

firefox send notes
Mozilla: Καταργεί οριστικά τα Firefox Send and Notes!

To Firefox Send, είναι ένα εργαλείο που η εταιρεία εισήγαγε το 2017 για να επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται κρυπτογραφημένα αρχεία. Το Send ήταν γενικά δημοφιλές στην κοινότητα του Firefox, οπότε για πολλούς θα είναι μεγάλη έκπληξη η απόφαση της Mozilla να το αποσύρει. Ωστόσο, όπως συμβαίνει συνήθως, μερικά άσχημα περιστατικά κατέστρεψαν την εμπειρία για όλους τους άλλους.

Όπως αναφέραμε νωρίτερα το καλοκαίρι, η Mozilla είδε ότι ορισμένοι χρήστες είχαν αρχίσει να χρησιμοποιούν το Send για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις phishing και να αποστέλλουν κακόβουλο λογισμικό. Σε απάντηση, η Mozilla αναστέλλει το εργαλείο. Εκείνη την περίοδο, είπε ότι θα το επαναφέρει αργότερα αφού προσθέσει καλύτερες δυνατότητες αναφοράς.

Από ότι φαίνεται βέβαια, η εταιρεία άλλαξε γνώμη και προχωράει στην ολοκληρωτική κατάργηση του Firefox Send.

«Κατά την ενδιάμεση περίοδο, καθώς ζυγίσαμε το συνολικό κόστος και τη στρατηγική εστίαση, πήραμε την απόφαση να μη διαθέσουμε ξανά την υπηρεσία,» δήλωσε η Mozilla. Δεδομένου ότι το Send είναι ήδη εκτός σύνδεσης, δεν υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνετε για να προετοιμαστείτε για την αφαίρεσή του.

Το δεύτερο εργαλείο είναι το Firefox Notes. Όπως και το Send, το Notes αναπτύχθηκε από το ανενεργό πρόγραμμα Test Pilot της εταιρείας. Αρχικά ήταν ένας τρόπος για την εταιρεία να δοκιμάσει νέους τρόπους συγχρονισμού κρυπτογραφημένων δεδομένων. Μόλις το πείραμα τελείωσε, η εταιρεία κράτησε το Notes ως εργαλείο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο Firefox και το Firefox για Android.

mozilla
Mozilla: Καταργεί οριστικά τα Firefox Send and Notes!

Στις αρχές Νοεμβρίου, η Mozilla λέει ότι θα διακόψει την υποστήριξη για την εφαρμογή Firefox Notes και την υπηρεσία συγχρονισμού. Εάν έχετε ήδη εγκαταστήσει την επέκταση στον υπολογιστή σας, θα έχετε την ευκαιρία να εξάγετε όλες τις σημειώσεις σας. Ωστόσο, μετά το Νοέμβριο, δεν θα είναι δυνατή η εγκατάσταση της επέκτασης ξανά, όπως αναφέρουν πληροφορίες του Engadget.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS