ΑρχικήUpdatesΤο Project Reunion της Microsoft μόλις απέκτησε νέο εργαλείο

Το Project Reunion της Microsoft μόλις απέκτησε νέο εργαλείο

Η Microsoft κυκλοφόρησε το Resource Technology (MRT), ένα έργο ανοιχτού κώδικα που υποστηρίζει τις προσπάθειες της εταιρείας πίσω από το Project Reunion να επιλύσει τις ασυμβατότητες  μεταξύ των εφαρμογών Win32 και Universal Windows Platform (UWP).

Τον Μάιο στο συνέδριο Build 2020, η Microsoft αποκάλυψε το Project Reunion ως μέρος του σχεδίου της να αντιστρέψει τα σφάλματα που δημιούργησε με την «πλατφόρμα Universal Apps / One Windows» στα Windows 8.

Project Reunion Microsoft

Τον Μάιο, η Microsoft κυκλοφόρησε επίσης το WinUI 3, ένα σύγχρονο και εγγενές framework UI για τα Windows 10. Το WinUI 3.0 είναι πλατφόρμα user interface επόμενης γενιάς της Microsoft για Windows και Windows 10X.

Τα Windows 8 προορίζονταν να γεφυρώσουν την ανάπτυξη εφαρμογών Win32 με ένα νέο λειτουργικό σύστημα που θα μπορούσε να εκτελεί σύγχρονες εφαρμογές σε πλήρη οθόνη.

Το MRT Core, που κυκλοφόρησε από τη Microsoft στο GitHub, είναι ένα νέο «resource loader» που θα χρησιμοποιηθεί μαζί με το WinUi 3, σύμφωνα με τον Miguel Ramos, διευθυντή προγράμματος στην ομάδα μηχανικών της Micrοsoft.

“Το MRT εισήχθη στα Windows στο χρονικό πλαίσιο των Windows 8 και έχει εξελιχθεί ως σύστημα διαχείρισης πόρων από τότε”, λέει η Micrοsoft στο νέο GitHub repository για το MRT.

Προσφέρει στους προγραμματιστές συγχωνευμένα APIs Win32 και UWP, ώστε να μπορούν να προσθέσουν σύγχρονες λειτουργίες, όπως το Share panel στα desktop app τους. Βασίζεται κυρίως σε WinUI 3 και WebView2, μια άλλη τεχνολογία της Microsoft για την ενσωμάτωση περιεχομένου ιστού σε μια εφαρμογή.

Πρόσφατα components που προστέθηκαν στο Project Reunion περιλαμβάνουν τις βιβλιοθήκες  C++/WinRTRust/WinRT, και C#/WinRT.

Η Microsoft σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα πακέτο NuGet στο GitHub που θα επιτρέπει στους προγραμματιστές εφαρμογών να δημιουργούν αρχεία PRI από το Visual Studio και να χρησιμοποιούν MRT Core APIs για τη φόρτωση πόρων στις εφαρμογές τους.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS