ΑρχικήsecurityTwitter: Αυξημένη ασφάλεια για λογαριασμούς εν όψει εκλογών ΗΠΑ

Twitter: Αυξημένη ασφάλεια για λογαριασμούς εν όψει εκλογών ΗΠΑ

Το Twitter θα προτρέψει πολιτικούς λογαριασμούς υψηλού προφίλ να λάβουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας πριν τις εκλογές των ΗΠΑ.

twitter
Twitter: Αυξημένη ασφάλεια για λογαριασμούς εν όψει εκλογών ΗΠΑ

Σε μια ανάρτηση blog, το Twitter ανέφερε ότι διοικητικοί εκπρόσωποι, μέλη του Κογκρέσου, πολιτικές εκστρατείες, μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία, πολιτικοί δημοσιογράφοι και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα κληθούν να λάβουν ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας πριν από τις εκλογές.

Τις επόμενες ημέρες, το Twitter θα ενεργοποιήσει αυτόματα την προστασία επαναφοράς κωδικού πρόσβασης για αυτούς τους λογαριασμούς, ενώ θα προτείνει στους συγκεκριμένους χρήστες υψηλού προφίλ να ενεργοποιήσουν τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Αυτοί οι λογαριασμοί θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιούν ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης.

«Οι ψηφοφόροι, οι πολιτικοί υποψήφιοι, οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι και οι δημοσιογράφοι βασίζονται καθημερινά στο Twitter για να μοιράζονται και να βρίσκουν αξιόπιστα νέα και πληροφορίες σχετικά με τις εκλογές και βλέπουμε αυτή την ευθύνη πολύ σοβαρά,» έγραψε το Τwitter σε δημοσίευση blog την Πέμπτη.

Αυτές οι οδηγίες ασφαλείας θα παραδοθούν μέσω ειδοποίησης εντός της εφαρμογής για συγκεκριμένους χρήστες που σχετίζονται με τις εκλογές. Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης λέει ότι θα συνεχίσει να ενημερώνει αυτούς τους λογαριασμούς για πρόσθετα μέτρα που μπορούν να λάβουν για την προστασία των λογαριασμών τους καθώς πλησιάζουν οι εκλογές του 2020. Η εταιρεία λέει επίσης ότι θα εφαρμόσει εσωτερικές δικλείδες ασφαλείας για αυτούς τους λογαριασμούς, συμπεριλαμβανομένων νέων μεθόδων απόκρισης σε ύποπτη δραστηριότητα και ταχεία ανάκτηση λογαριασμού σε περίπτωση παραβίασης.

«Καθώς μαθαίνουμε από την εμπειρία προηγούμενων περιστατικών ασφαλείας και εφαρμόζουμε αλλαγές, επικεντρωνόμαστε επίσης στη διατήρηση της ασφάλειας λογαριασμών υψηλού προφίλ στο Twitter κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2020 στις ΗΠΑ.»

Για μήνες, ειδικοί στις εκλογές προειδοποίησαν ότι οι πολιτικοί παράγοντες θα μπορούσαν να δηλώσουν λανθασμένα τα εκλογικά αποτελέσματα προτού οριστικοποιηθούν, με χαοτικές και δυνητικά αναξιόπιστες πρακτικές που διαδίδονται μέσω των μέσων ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης. Το Facebook και το Twitter άλλαξαν τους κανονισμούς τους, είτε για να επισημάνουν είτε να αφαιρέσουν αναρτήσεις που δηλώνουν πρόωρα τα αποτελέσματα ή κάνουν υποθέσεις για νοθεία εκλογών. Εάν οι σημαντικοί λογαριασμοί παραβιαστούν με στόχο τη διάδοση της παραπληροφόρησης, θα μπορούσε να αυξηθεί σημαντικά το χάος.

Το νέο επίκεντρο στους εξέχοντες λογαριασμούς ακολουθεί μία από τις μεγαλύτερες παραβιάσεις που υπέστη το Twitter στην ιστορία του. Τον Ιούλιο, λογαριασμοί που ανήκουν σε πολιτικές προσωπικότητες, όπως οι Barack Obama, Joe Biden, και Michael Bloomberg, παραβιάστηκαν από χάκερ, για χρήση σε μια τεράστια απάτη bitcoin. Απαντώντας στην παραβίαση, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης απέκλεισε όλα τα νέα tweets από κάθε επαληθευμένο χρήστη. Η ανακοίνωση της Πέμπτης φαίνεται να είναι μια προσπάθεια να αποφευχθούν τέτοιου είδους παραβιάσεις στο μέλλον καθώς πλησιάζουν οι εκλογές.

Twitter: Αυξημένη ασφάλεια για λογαριασμούς εν όψει εκλογών ΗΠΑ

Πριν από τις εκλογές, το Twitter έχει επεξεργαστεί εκ νέου τις πολιτικές περιεχομένου του και παρουσίασε νέες δυνατότητες για να βοηθήσει τους χρήστες να βρουν αξιόπιστες πληροφορίες.

Την Τρίτη, το Τwitter ξεκίνησε το εκλογικό του δίκτυο με πληροφορίες ψηφοφορίας τόσο στα αγγλικά όσο και στα ισπανικά, και εμφανίζεται πάνω από την καρτέλα «Εξερεύνηση» για χρήστες των ΗΠΑ, ενώ θα περιλαμβάνει αποσπάσματα από «αξιόπιστες πηγές ειδήσεων» και άλλο περιεχόμενο όπως συζητήσεις σε live stream, σύμφωνα με πληροφορίες του The Verge.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS