ΑρχικήsecurityΓάλλος στρατιωτικός υπό έρευνα για μεταφορά πληροφοριών στη Ρωσία

Γάλλος στρατιωτικός υπό έρευνα για μεταφορά πληροφοριών στη Ρωσία

Ρωσία στρατιωτικός
Γάλλος στρατιωτικός υπό έρευνα για μεταφορά πληροφοριών στη Ρωσία

Η γαλλική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει έρευνα για έναν ανώτερο αξιωματικό του στρατού της Γαλλίας (με απόσπαση στο εξωτερικό), που λέγεται ότι είναι υπεύθυνος για “παραβίαση της ασφάλειας“. Ο στρατιωτικός λέγεται ότι δρα ως κατάσκοπος και μεταφέρει πληροφορίες στη Ρωσία.

Η Υπουργός Άμυνας Florence Parly επιβεβαίωσε την έρευνα, λέγοντας μόνο ότι ο αξιωματικός “έχει έρθει αντιμέτωπος με νομικές διαδικασίες για παραβίαση της ασφάλειας”, μιλώντας στην εφημερίδα Les Echos, στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 και στο CNews. Δεν παρείχε περισσότερες πληροφορίες, αλλά πηγές ανέφεραν στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ότι ο αξιωματικός συνεργαζόταν με το ΝΑΤΟ και ζούσε κυρίως στην Ιταλία.

Κάποιες άλλες πηγές αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος αξιωματικός ήταν υπολοχαγός.

“Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα“, εξήγησε η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας.

Η γαλλική κυβέρνηση πιστεύει ότι ο αξιωματικός μετέφερε ευαίσθητα δεδομένα σε ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών και τώρα βρίσκεται υπό κράτηση στο Παρίσι, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Ο στρατιωτικός συνελήφθη από τη γαλλική υπηρεσία ασφαλείας DGSI, όταν προσπαθούσε να επιστρέψει στην Ιταλία μετά το τέλος των διακοπών του στη Γαλλία, και τέθηκε υπό κράτηση στη φυλακή La Santé.

μεταφορά πληροφοριών
Γάλλος στρατιωτικός υπό έρευνα για μεταφορά πληροφοριών στη Ρωσία

Μια δικαστική πηγή ανέφερε ότι η εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε έρευνα μετά από έκθεση του Υπουργείου των Ενόπλων Δυνάμεων στις 22 Ιουλίου.

Ως αποτέλεσμα, στις 21 Αυγούστου ο στρατιωτικός κατηγορήθηκε για τη μεταφορά πληροφοριών σε ξένες δυνάμεις (Ρωσία), το οποίο σημαίνει ότι θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.

Ο αξιωματικός κατηγορείται συγκεκριμένα για “παράδοση πληροφοριών σε ξένη δύναμη” καθώς και για “συλλογή πληροφοριών που βλάπτουν τα θεμελιώδη συμφέροντα του έθνους, με σκοπό την παράδοσή τους σε ξένη δύναμη” και για “υπονόμευση του απορρήτου της εθνικής άμυνας“, ανέφερε η πηγή.

Ο στρατιωτικός μιλά ρωσικά και είχε εμφανιστεί στην Ιταλία με έναν άνδρα που είχε προσδιοριστεί ως πράκτορας της GRU, της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, ανέφερε το Europe 1.

Αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS