ΑρχικήinetΟ CEO του TikTok παραιτήθηκε 3 μήνες αφότου ανέλαβε τη θέση!

Ο CEO του TikTok παραιτήθηκε 3 μήνες αφότου ανέλαβε τη θέση!

Ο Kevin Mayer άφησε τη Disney και ανέλαβε τη θέση του CEO στο TikTok τον Μάιο, όμως δεν προέβλεψε ότι η εταιρεία θα γίνει στόχος πολιτικών. Σήμερα, μόλις τρεις μήνες αργότερα, και στη μέση μιας διαδικασίας αναγκαστικής πώλησης ή τερματισμού από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, οι Financial Times ανέφεραν ότι ο Mayer είπε στους υπαλλήλους του μέσω επιστολής ότι παραιτείται. Πλέον η Γενική Διευθύντρια, Vanessa Pappas, θα ηγηθεί της εταιρείας.

tiktok ceo
Ο CEO του TikTok παραιτήθηκε 3 μήνες αφότου ανέλαβε τη θέση!

Ο CEO του TikTok ανέφερε στην επιστολή ότι «τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς το πολιτικό περιβάλλον έχει αλλάξει απότομα, προβληματίζεται σχετικά με το τι θα απαιτήσουν οι εταιρικές διαρθρωτικές αλλαγές και τι θα σημαίνει αυτό για τον παγκόσμιο ρόλο στον οποίο έχει συμφωνήσει.»

Η αποχώρησή του έρχεται ξαφνικά, ενώ η εταιρεία εξακολουθεί να διαπραγματεύεται για μια συμφωνία, και μόλις ένα μήνα αφότου έκανε λόγο για διαφάνεια και ότι ελπίζει να αλλάξει την αντίληψη για την εφαρμογή. Αποκάλεσε το μέλλον του TikTok «λαμπρό» ενώ ξεκαθάρισε ότι αυτή η απόφαση «δεν έχει καμία σχέση με την εταιρεία, αυτό που βλέπει για το μέλλον της ή την πεποίθηση που έχει.» Τόνισε μάλιστα ότι ο Yiming κατανοεί την απόφασή του και τον ευχαρίστησε για την υποστήριξή του.

«Αποφάσισα να συμμετάσχω σε αυτήν την εταιρεία την άνοιξη, επειδή το ByteDance είναι μοναδικό και μου πρόσφερε την ευκαιρία να παίξω ηγετικό ρόλο σε μια εταιρεία που αλλάζει το παγκόσμιο τοπίο στο διαδίκτυο. Από την ένταξή μου, εντυπωσιάστηκα απίστευτα με την ομάδα και την εταιρεία.
Τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς το πολιτικό περιβάλλον έχει αλλάξει απότομα, έχω σοβαρές ανησυχίες σχετικά με το τι θα απαιτήσουν οι εταιρικές διαρθρωτικές αλλαγές και τι θα σημαίνει για τον παγκόσμιο ρόλο για τον οποίο έχω συμφωνήσει. Σε αυτό το πλαίσιο, και όπως περιμένουμε να καταλήξουμε σε ένα ψήφισμα πολύ σύντομα, με λύπη μου θέλω να σας ενημερώσω ότι αποφάσισα να αποχωρήσω από το TikTok.
Θέλω να είμαι σαφής ότι αυτή η απόφαση δεν έχει καμία σχέση με την εταιρεία, αυτό που βλέπω για το μέλλον μας, ή την πίστη που έχω σε αυτό που χτίζουμε. Ο Yiming κατανοεί την απόφασή μου και τον ευχαριστώ για την υποστήριξή του σε αυτό.
Καθώς βλέπουμε την επόμενη φάση αυτής της εταιρείας, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μέλλον είναι απίστευτα λαμπρό. Για τους χρήστες μας, τυχόν πιθανές αλλαγές δεν πρέπει να επηρεάσουν την εμπειρία τους και πιστεύω ακράδαντα ότι η κοινότητά μας θα είναι πιο δημιουργική και διαφορετική από ποτέ. Το TikTok θα συνεχίσει να παρέχει στην παγκόσμια κοινότητα μια εκπληκτική και ολοκληρωμένη εμπειρία όπως κάνει σήμερα. Ομοίως, από την άποψη των εργαζομένων, πιστεύω ότι η συντριπτική πλειονότητα της εργασίας θα παραμείνει αμετάβλητη.

Ο CEO του TikTok παραιτήθηκε 3 μήνες αφότου ανέλαβε τη θέση!

Ταυτόχρονα, καταλαβαίνω ότι ο ρόλος για τον οποίο έχω συμφωνήσει, συμπεριλαμβανομένης της παγκόσμιας διαχείρισης του TikTok, θα φαίνεται πολύ διαφορετικός ως αποτέλεσμα της δράσης της αμερικάνικης κυβέρνησης να ωθήσει την πώληση της επιχείρησης των ΗΠΑ. Πάντα εστίαζα παγκοσμίως στη δουλειά μου, και η καθοδήγηση μιας παγκόσμιας ομάδας που περιλαμβάνει το TikTok US ήταν μια μεγάλη πρόκληση για μένα.»

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS