ΑρχικήinetKFC: Κοτομπουκιές 3D-Printed έρχονται στα πιάτα μας

KFC: Κοτομπουκιές 3D-Printed έρχονται στα πιάτα μας

Η KFC θέλει να δημιουργήσει το «εστιατόριο του μέλλοντος», φέρνοντας στο μενού της ένα νέο πιάτο: κοτομπουκιές 3D – Printed.

kfc 3d εκτύπωση
KFC: Σε εξέλιξη οι κοτομπουκιές από 3D εκτύπωση

Η αλυσίδα fast food των ΗΠΑ ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη 3D Bioprinting Solutions την περασμένη εβδομάδα. Η Ρώσικη εταιρεία ιδρύθηκε το 2013 από τη μεγαλύτερη ιδιωτική ιατρική εταιρεία της Ρωσίας, την Invitro, και κατασκευάζει πολυλειτουργικούς τρισδιάστατους εκτυπωτές, συμπεριλαμβανομένων των βιοεκτυπωτών που μπορούν να παράγουν προϊόντα που βασίζονται σε ιστούς και όργανα.

Σε μια δοκιμή στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) το 2018, ο 3D εκτυπωτής της εταιρείας χρησιμοποιήθηκε για την εκτύπωση ανθρώπινου ιστού χόνδρου και ενός τρωκτικού θυρεοειδούς αδένα.

Η KFC και η εταιρεία που εδρεύει στη Μόσχα, στοχεύουν στη δημιουργία «κρέατος κοτόπουλου» με βάση τα κύτταρα, σε εργαστήρια που θα είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στις κλασσικές κοτομπουκιές, με την τελική δοκιμή των προϊόντων να έχει προγραμματιστεί για το φθινόπωρο.

Η KFC λέει ότι η εισχώρηση στη 3D εκτύπωση και η εξερεύνηση της ως μέσο παραγωγής του «κρέατος του μέλλοντος» έχει προκληθεί από την «ανάγκη ανάπτυξης πιο φιλικών προς το περιβάλλον μεθόδων παραγωγής τροφίμων», καθώς και από την ανάγκη κάλυψης της αυξανόμενης ζήτησης των καταναλωτών για εναλλακτικές λύσεις για το παραδοσιακό κρέας .

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι τα τρισδιάστατα τυπωμένα προϊόντα θα εξακολουθούν να βασίζονται σε ζωικούς ιστούς, επομένως δεν θα είναι κατάλληλα για χορτοφάγους ή βίγκαν.

Οι εργαστηριακές κοτομπουκιές της KFC θα αποτελούνται από ιστούς που αναπτύσσονται από κύτταρα κοτόπουλου σε συνδυασμό με φυτικό υλικό για να αναπαράγουν τη γεύση και την υφή του τυπικού κοτόπουλου. Στη συνέχεια, το βιοτυπωμένο κρέας θα καρυκευθεί και θα παναριστεί «για να πάρει η χαρακτηριστική γεύση KFC

«Στην KFC, παρακολουθούμε στενά όλες τις τελευταίες τάσεις και καινοτομίες και κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να συμβαδίζουμε με τις εποχές εισάγοντας προηγμένες τεχνολογίες στα δίκτυα εστιατορίων μας,» λέει η Raisa Polyakova, Γενική Διευθύντρια της Russia & CIS.

«Τα προϊόντα με βάση το κρέας είναι το επόμενο βήμα.»

Η μαζική παραγωγή εργαστηριακών τροφίμων είναι μια πρόκληση, αλλά λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εκτροφής ζώων για την κάλυψη της ζήτησης κρέατος, αλλά και των ζητημάτων μεταχείρισης των ζώων, η ιδέα διερευνάται ευρέως.

KFC: Σε εξέλιξη οι κοτομπουκιές από 3D εκτύπωση

Η ανάγκη καινοτομίας έχει ήδη αποδειχθεί από την KFC με την επερχόμενη εκτόξευση Αμερικανικού φυτικού «τηγανητού κοτόπουλου» που αναπτύχθηκε από την Beyond Meat, μια εταιρεία που ειδικεύεται στις εναλλακτικές λύσεις κρέατος με βάση τα φυτά.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2011 που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, η παραγωγή του λεγόμενου «καλλιεργημένου κρέατος» θα μπορούσε να μειώσει τα αέρια του θερμοκηπίου έως και 96% σε σύγκριση με την εκτροφή χοίρων, προβάτων και αγελάδων. Επιπλέον, οι ερευνητές εκτιμούν ότι η παραγωγή του θα μπορούσε να απαιτεί 45% λιγότερη ενέργεια, 99% λιγότερη χρήση γης και 96% λιγότερη χρήση νερού.

«Στο μέλλον, η ταχεία ανάπτυξη τέτοιων τεχνολογιών θα μας επιτρέψει να φτιάχνουμε προϊόντα με 3D εκτύπωση, που θα είμαι πιο προσβάσιμα και ελπίζουμε ότι η τεχνολογία που θα δημιουργηθεί από τη συνεργασία μας με την KFC να συμβάλει στην επιτάχυνση της κυκλοφορίας προϊόντων κρέατος με βάση τα κύτταρα,» σχολίασε ο Yusef Khesuani, συνιδρυτής της 3D Bioprinting Solutions.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS