ΑρχικήinetΝότια Κορέα: Κώδικας QR σε χώρους με πιθανότερη εξάπλωση COVID-19

Νότια Κορέα: Κώδικας QR σε χώρους με πιθανότερη εξάπλωση COVID-19

Στη Νότια Κορέα η κυβέρνηση θα απαιτήσει να εγκατασταθούν συσκευές ανάγνωσης κώδικα QR σε χώρους στους οποίους θεωρείται ότι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα εξάπλωσης του COVID-19. Με άλλα λόγια, εσωτερικοί χώροι στους οποίους συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ατόμων, όπως είναι για παράδειγμα τα γυμναστήρια και οι χώροι εστίασης, θα πρέπει να εφαρμόσουν αυτό το μέτρο που προτείνει η κυβέρνηση της χώρας, όπως επεσήμανε το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων της Κορέας (KCDC). Τα άτομα που επιθυμούν να εισέλθουν σε τέτοιους χώρους θα πρέπει να σαρώσουν τον κώδικα QR από την εφαρμογή smartphone της Naver. Επιπλέον, τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται από τους κώδικες QR, θα κρυπτογραφούνται και θα διαγράφονται μετά από τέσσερις εβδομάδες. Οι χώροι που δεν εφαρμόζουν το σύστημα κώδικα QR ή παραποιούν τη λίστα επισκεπτών τους, θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα ή ακόμη και να κλείσουν, πρόσθεσε η αρμόδια υπηρεσία υγείας. Αυτές οι εγκαταστάσεις θα πρέπει να συμμορφωθούν έως τις 30 Ιουνίου, ενώ αυτές που δεν χρησιμοποιούν συσκευές ανάγνωσης κώδικα QR, θα λάβουν σχετική προειδοποίηση καθώς και οδηγίες για την εγκατάστασή του.

Η Νότια Κορέα ήδη απαιτεί από τέτοιες εγκαταστάσεις να ελέγχουν την θερμοκρασία των επισκεπτών, ώστε να δουν αν κάποιος έχει πυρετό ή όχι, ενώ όλοι οι επισκέπτες είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες προσώπου. Η κυβέρνηση στη Νότια Κορέα απαίτησε επίσης την καταγραφή των επισκεπτών των εν λόγω εγκαταστάσεων σε λίστες, οι οποίες προηγουμένως μπορούσαν να δημιουργηθούν με τη χρήση στυλό και χαρτιού.

Πριν από αυτήν την ανακοίνωση, η Νότια Κορέα είχε ήδη απαιτήσει από όσους είχαν τεθεί σε καραντίνα από την κυβέρνηση να φορούν ηλεκτρονικά βραχιόλια. Τον Μάρτιο, η κυβέρνηση στη Νότια Κορέα κυκλοφόρησε εφαρμογές για να ειδοποιεί τους πολίτες για την διαθεσιμότητα των μασκών προσώπου σε κοντινά φαρμακεία, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίζονται τυχόν ελλείψεις. Το συνολικό ποσοστό μόλυνσης της χώρας παρέμεινε χαμηλό, ωστόσο σημειώθηκαν ορισμένα κρούσματα στη Σεούλ τον περασμένο μήνα σε κλαμπ καθώς και σε μια αποθήκη που διευθύνεται από τον εμπορικό γίγαντα Coupang της χώρας. Μέχρι την περασμένη Τετάρτη, στη Νότια Κορέα είχαν σημειωθεί περίπου 12.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 και πάνω από 270 θάνατοι.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS