ΑρχικήinetΟ Donald Trump «καταπολεμά» τον κορονοϊό με υδροξυχλωροκίνη

Ο Donald Trump «καταπολεμά» τον κορονοϊό με υδροξυχλωροκίνη


Ο Donald Trump «καταπολεμά» τον κορονοϊό με υδροξυχλωροκίνη: Ο Προέδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι χρησιμοποιεί υδροξυχλωροκίνη ως μέσο πρόληψης για τον κορονοϊό. Η υδροξυχλωροκίνη, είναι ένα αμφιλεγόμενο φάρμακο κατά της ελονοσίας και θεωρείται πιθανή θεραπεία αντιμετώπισης του κορονοϊού, παρόλο που δεν υπάρχουν στοιχεία που να το αποδεικνύουν.

Ο Donald Trump «καταπολεμά» τον κορονοϊό με υδροξυχλωροκίνη

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων δεν το έχει εξουσιοδοτήσει ως φάρμακο πρόληψης, αλλά έχει επιτρέψει τη χρήση έκτακτης ανάγκης, και τη χορήγηση σε ασθενείς με COVID-19 σε κλινικές δοκιμές ή νοσοκομεία. Ωστόσο η υδροξυχλωροκίνη είναι γνωστή για τις παρενέργειες που προκαλεί στους καρδιακούς ρυθμούς, και συνίσταται να μη γίνεται χρήση της εκτός των παραπάνω περιπτώσεων.

Όταν ο Donald Trump ρωτήθηκε από δημοσιογράφο γιατί παίρνει το φάρμακο απάντησε: «Νομίζω ότι είναι καλό, έχω ακούσει πολλές καλές ιστορίες». Είπε επίσης ότι μαζί με την υδροξυχλωροκίνη παίρνει και ψευδάργυρο, και μέχρι στιγμής δεν έχει μολυνθεί από τον ιό.

«Πολλοί άνθρωποι το παίρνουν, πολλοί εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει αντίκτυπο, ειδικά νωρίς.»

Οι κλινικές μελέτες που γίνονται έχουν καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των περιπτώσεων , από ασθενείς με βαριά συμπτώματα έως ασθενείς με ήπια. Οι περισσότερες επιστημονικές αποδείξεις έως τώρα δείχνουν ότι η κατάσταση των ασθενών με κορονοϊό, στους οποίους έχει χορηγηθεί η υδροξυχλωροκίνη, δεν έχει βελτιωθεί ιδιαίτερα. Οι μελέτες έχουν δείξει αύξηση της θνησιμότητας, ενώ δεν υπάρχουν θετικά αποτελέσματα ούτε και για τον συνδυασμό της με αζιθρομυκίνη. Έχουν αναφερθεί μάλιστα, αντίθετες ενέργειες σε αρκετούς ασθενείς.

Ο Donald Trump «καταπολεμά» τον κορονοϊό με υδροξυχλωροκίνη

Ο γενετιστής και ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας, Gaetan Burgio, παρακολουθεί τα κλινικά δεδομένα για την υδροξυχλωροκίνη και λέει ότι «τώρα υπάρχει αυξανόμενο πλήθος στοιχείων που αποδεικνύουν ότι η υδροξυχλωροκίνη δεν προστατεύει ούτε θεραπεύει από τον COVID-19», και υποστηρίζει πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο Donald Trump θα προστατευτεί.

Από την άλλη πλευρά, ο γιατρός του Donald Trump δήλωσε ότι μετά από πολλές συζητήσεις που έκανε με τον πρόεδρο της Αμερικής, και με βάση τα στοιχεία για τα πλεονεκτήματα και τις παρενέργειες που μπορεί να έχει, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα οφέλη υπερβαίνουν τους κινδύνους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS