ΑρχικήsecurityΚορονοϊός: Τα ακουστικά πρέπει επίσης να καθαρίζονται σχολαστικά

Κορονοϊός: Τα ακουστικά πρέπει επίσης να καθαρίζονται σχολαστικά

Το CDC (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών) συνιστά σωστό καθαρισμό προσωπικών συσκευών καθώς ο κόσμος αγωνίζεται ενάντια στην πανδημία. Αν και η οδηγία δεν περιλαμβάνει τα ακουστικά και τα earbuds, αυτά τα gadget απαιτούν επίσης κατάλληλη απολύμανση για ασφάλεια και υγιεινή. Ωστόσο, είναι αρκετά εύκολο να καθαρίσετε τα ακουστικά.

ακουστικά

Ο κίνδυνος του ιού

Δεδομένου ότι ο κόσμος εξακολουθεί να αγωνίζεται ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού, πρέπει να κατανοήσουμε τους κινδύνους να βγούμε σε δημόσιους χώρους με ακουστικά.

Η γιατρός των λοιμωδών νοσημάτων, η Δρ Anne Liu της Stanford Health Care, μίλησε σχετικά με ορισμένες ανησυχίες που αφορούν τα ακουστικά. Αν και δεν υπάρχουν πολλά δεδομένα για το θέμα, ο COVID-19 μπορεί να μεταδοθεί μέσω των αυτιών, τα οποία καλύπτονται από το δέρμα και δεν έχουν άμεση διέλευση στο αναπνευστικό επιθήλιο.

Η Cleveland Clinic είπε ότι ο κορονοϊός μπορεί να ζήσει σε σκληρές επιφάνειες όπως πλαστικό, γυαλί και ξύλο για τρεις έως πέντε ημέρες. Εάν τα ακουστικά έχουν μολυνθεί, θα μπορούσαμε να τα αποκτήσουμε τον ιό αγγίζοντας το πρόσωπό μας αν δεν έχουμε πλύνει πρώτα τα χέρια.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Liu, ο κίνδυνος λήψης κορονοϊού από τη χρήση ακουστικών δεν είναι ιδιαίτερα υψηλός, ανάλογα με τις περιστάσεις.

“Μια πιο πιθανή κατάσταση για τη μετάδοση του COVID-19 είναι όταν οι άνθρωποι δεν βρίσκονται σε φυσική απόσταση, ειδικά σε κλειστούς χώρους, αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι σε εξωτερικούς χώρους όταν οι άνθρωποι είναι συγκεντρωμένοι σε ένα σημείο”, δήλωσε ο Liu προσθέτοντας ότι ο κίνδυνος είναι χαμηλός εάν οι άνθρωποι σεβαστούν τις κοινωνικές αποστάσεις ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους.

Πώς να καθαρίσετε τα ακουστικά

Κλινικός κτηνίατρος στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ η Δρ. Mia Lieberman πραγματοποίησε μια μελέτη για την αποστείρωση των smartphone. Διάφορες συσκευές έχουν διαφορετικούς παράγοντες κινδύνου. Δεδομένου ότι τα ακουστικά και τα earpuds δεν αγγίζονται συχνά όπως το τηλέφωνο, δεν διατρέχουν τον ίδιο κίνδυνο.

Για την απολύμανση των ακουστικών, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε οινόπνευμα ή απολυμαντικά μαντηλάκια. Ωστόσο, η Lieberman συμβούλεψε τους χρήστες να ελέγξουν τις προτάσεις του κατασκευαστή.

“Πιθανώς ένα καθάρισμα με οινόπνευμα δεν θα προκαλούσε υπερβολική ζημιά, αλλά υπάρχει μια ποικιλία διαφορετικών υλικών εκεί έξω, οπότε οι άνθρωποι πρέπει να συμβουλευτούν τον κατασκευαστή”, δήλωσε ο Lieberman.

Ενώ συγκεκριμένοι κατασκευαστές έχουν διαφορετική διαδικασία συντήρησης, ακολουθεί ένας αναλυτικός οδηγός για τον τρόπο καθαρισμού των ακουστικών.

1. Τα earbuds είναι το πιο ευαίσθητο σημείο των ακουστικών, επομένως απαιτείται προσεκτική απολύμανση. Βεβαιωθείτε ότι τα ακουστικά είναι αποσυνδεδεμένα ή απενεργοποιημένα (για Bluetooth). Μετά από αυτό, καθαρίστε τις λαστιχένιες άκρες, το πλαστικό περίβλημα και τη σχάρα των ηχείων με πλέγματα χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά και μεθόδους.

2. Αποσυνδέστε τις αφαιρούμενες άκρες του αυτιού προτού επιτεθείτε στην κηρώδη συσσώρευση τους. Καθαρίστε πρώτα το κερί, χρησιμοποιώντας ό, τι έχετε στη διάθεσή σας που μπορεί να είναι χρήσιμο. Να είστε προσεκτικοί στον καθαρισμό τους. Τόσο η Bose όσο και η Beats προτείνουν ήπιο σαπούνι και νερό, ενώ ένα μαλακό πανί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το στέγνωμα.

3. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαλακό πανί ή μπατονέτα για το εξωτερικό πλαστικό. Να θυμάστε ότι η Apple δεν σας προτείνει να χρησιμοποιείτε σαπούνι, χλωρίνη ή άλλα διαλύματα καθαρισμού στα AirPods, αλλά το οινόπνευμα με 70% ισοπροπύλιο είναι καλό. Τα μαντηλάκια αλκοόλης ή Clorox μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον απαλό καθαρισμό των πλαστικών μερών.

4. Τέλος, η σχάρα των ηχείων είναι η πιο λεπτή επειδή μπορεί να οδηγήσει σε λεκέδες σαπουνιού στο πλαστικό και ένα ηχείο που δεν λειτουργεί, κάτι που μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα ακρόασης. Αφαιρέστε τα υπολείμματα από τη σχάρα χρησιμοποιώντας οδοντόβουρτσα ή βαμβάκι με μια μικρή ποσότητα αλκοόλ.

Αυτά είναι απλά βήματα για να διατηρήσετε τα ακουστικά καθαρά. Απλά να είστε προσεκτικοί να μην τα σπάσετε.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS