ΑρχικήinetFCC: Καλείται να δώσει στοιχεία για ψεύτικα σχόλια εναντίον της δικτυακής ουδετερότητας

FCC: Καλείται να δώσει στοιχεία για ψεύτικα σχόλια εναντίον της δικτυακής ουδετερότητας

FCC δικτυακής ουδετερότητας

Η FCC έχει δεχτεί εντολή να παραδώσει δεδομένα και IP διευθύνσεις που συνδέονται με ψεύτικα σχόλια εναντίον της δικτυακής ουδετερότητας. Μια ομοσπονδιακή δικαστής διέταξε τη ρυθμιστική αρχή FCC (μέσω του Gizmodo) να παραδώσει σε δημοσιογράφους της New York Times server δεδομένα που θα αποκαλύπτουν τις διευθύνσεις IP πίσω από ψεύτικα σχόλια που υποστήριξαν την κατάργηση της δικτυακής ουδετερότητας. Η FCC ισχυρίστηκε ότι η αποκάλυψη των διευθύνσεων IP θα αποτελούσε «αδικαιολόγητη εισβολή σε προσωπικά δεδομένα», αλλά η δικαστής Lorna Schofield είπε ότι η επιτροπή δεν εξήγησε πραγματικά πώς θα επηρεαστεί κάποιος από τη μεταφορά αυτών των δεδομένων.

Η δικαστής τόνισε ότι τα οφέλη μιας τέτοιας ενέργειας ξεπερνούν σαφώς τα μειονεκτήματα, καθώς υπάρχει πρόβλημα. Η FCC είχε ψηφίσει υπέρ της κατάργησης της δικτυακής ουδετερότητας και είχε ζητήσει τη γνώμη του κοινού. «Η notice-and-comment διαδικασία έχει αποτύχει αν τα ψεύτικα σχόλια είναι περισσότερα από τα πραγματικά», είπε η Schofield.

Οι δημοσιογράφοι της New York Times υπέβαλαν αίτημα Freedom of Information για την απόκτηση των δεδομένων, αφού η FCC αρνήθηκε να εμφανίσει τα αρχεία. Θεωρητικά, θα πρέπει να παραδοθούν αρχεία που θα δείχνουν τόσο την έκταση των ψεύτικων σχολίων σχετικά με τη δικτυακή ουδετερότητα όσο και τη σύνδεσή τους με συγκεκριμένες ομάδες που μπορεί να έχουν εμπλακεί. Σύμφωνα με πολλές έρευνες, πάνω από τα μισά σχόλια είναι ψεύτικα και μερικά από αυτά φαίνεται να συνδέονται με «dark money» ομάδες.

Η FCC δεν έχει σχολιάσει την απόφαση. Ωστόσο, έχει προσπαθήσει και στο παρελθόν να αποφύγει την παροχή πληροφοριών σχετικά με τα σχόλια για τη δικτυακή ουδετερότητα. Δεν θα αποτελέσει έκπληξη εάν η FCC αμφισβητήσει αυτήν την απόφαση του δικαστηρίου σε μια τελευταία προσπάθεια να κρατήσει μυστική την προέλευση των σχολίων.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS