ΑρχικήinetΡομπότ: Έρχονται πιο έντονα στο προσκήνιο εν μέσω COVID-19!

Ρομπότ: Έρχονται πιο έντονα στο προσκήνιο εν μέσω COVID-19!

Η παγκόσμια πανδημία του Κορωνοϊού COVID-19 έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τους εργαζομένους διαφόρων κλάδων. Οι λύσεις αυτοματοποίησης που ήταν αδιανόητες πριν από είκοσι χρόνια, έχουν πλέον αναπτυχθεί χάρη στον συνδυασμό διαφόρων τεχνολογιών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η μηχανική όραση, η μηχανική εκμάθηση, η τεχνητή νοημοσύνη (AI), ρομποτικά λειτουργικά συστήματα ανοιχτού κώδικα καθώς και κινητά εξαρτήματα και αισθητήρες. Η παγκόσμια απειλή συναντά μία φουτουριστική λύση. Σε μια αγορά που βρίσκεται σε σύγχυση λόγω του COVID-19, οι επενδυτές φαίνονται πρόθυμοι να υποστηρίξουν την λύση των ρομπότ. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η ForwardX Robotics, μια εταιρεία ρομποτικής με έδρα το Πεκίνο, η οποία μόλις ανακοίνωσε έναν νέο γύρο χρηματοδότησης της σειράς B +, ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων, αυξάνοντας έτσι τη συνολική χρηματοδότηση της εταιρείας σε περισσότερα από 40 εκατομμύρια δολάρια. Υπάρχουν και πολλά άλλα παραδείγματα. Η BrainCorp με την υποστήριξη της SoftBank, η οποία κατασκευάζει, μεταξύ άλλων, ρομποτικά μηχανήματα καθαρισμού, για να ενισχύσει εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, μόλις συγκέντρωσε 36 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τον Nicolas Chee, ιδρυτή και CEO της ForwardX Robotics, οι λύσεις αυτοματοποίησης που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη (AI), επιτρέπουν στους πελάτες της εταιρείας να προσαρμοστούν σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο τοπίο και να τριπλασιάσουν την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητά τους. Με την “πτώση” του COVID-19, οι επιχειρήσεις θα προσπαθήσουν να προωθήσουν τις δραστηριότητές τους και να επιτύχουν μία όσο τον δυνατόν πιο ομαλή μετάβαση.

Συνολικά, η αγορά αυτόματων κινητών ρομπότ (AMR) και οχημάτων (AGV) προβλέπεται να αποφέρει πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2023, σύμφωνα με την Interact Analysis. Αυτή η πρόβλεψη βασίζεται σε δεδομένα που συγκεντρώθηκαν πριν την πανδημία του COVID-19. Η εξέλιξη αυτή βέβαια δεν συνέβη μέσα σε μία νύχτα. Τα θεμέλια για μία ρομποτική επανάσταση άρχισαν να τίθενται πριν από μια περίπου δεκαετία στο ερευνητικό εργαστήριο Willow Garage και την πρωτοποριακή έρευνα ρομποτικής που άρχισε να ξεδιπλώνεται μέσα από τους διαγωνισμούς DARPA στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Τα συνεργατικά ρομπότ έχουν εξελιχθεί σε εντυπωσιακό βαθμό ως προς την εκτέλεση επαναλαμβανόμενων εργασιών.

H αντίληψη που επικρατούσε για πολύ καιρό στον βιομηχανικό κλάδο ήταν ότι τα ρομπότ δεν προορίζονται να αντικαταστήσουν τους εργαζόμενους, αλλά να διευκολύνουν τη δουλειά των εργαζομένων. Ωστόσο, η αυτοματοποίηση μπορεί να διευκολύνει ακόμα περισσότερο τα πράγματα, εκτελώντας εργασίες τώρα που πολλοί είναι υποχρεωμένοι να μένουν σπίτι λόγω της πανδημίας. Το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού αυτοματοποίησης στη βιομηχανία χρησιμοποιείται για να αντικαταστήσει τη χειρωνακτική εργασία σε επαναλαμβανόμενες και απλές διαδικασίες. Ωστόσο, στο μέλλον, είναι πολύ πιθανό τα συνεργατικά ρομπότ να συμμετέχουν όλο και περισσότερο σε πολύπλοκες διαδικασίες παραγωγής, σύμφωνα με τον Felix Yang της SF DHL China, που είναι πελάτης της ForwardX και ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών logistics στον κόσμο.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS