ΑρχικήUpdatesEndeavourOS: Μια πιο απλή έκδοση του Arch Linux για "αρχάριους"

EndeavourOS: Μια πιο απλή έκδοση του Arch Linux για “αρχάριους”

EndeavourOS: Μια πιο απλή έκδοση του Arch Linux

Η εγκατάσταση του Arch Linux δεν είναι δύσκολη για τους χρήστες με μεγάλη εμπειρία σε λειτουργικά συστήματα βασισμένα στο Linux. Ωστόσο, η ίδια εγκατάσταση μπορεί να φανεί δύσκολη για τους απλούς χρήστες. Αν ανήκετε στη δεύτερη ομάδα χρηστών και θέλετε να εγκαταστήσετε παρόμοιο με το Arch Linux λειτουργικό σύστημα, τότε το EndeavourOS είναι η πιο εύκολη λύση για σας.

Ήδη, από την πρώτη σταθερή έκδοση που κυκλοφόρησε στις 15 Ιουλίου 2019, το EndeavourOS ερχόταν με απλό online/offline πρόγραμμα εγκατάστασης. Παρόλα αυτά, σύντομα κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του λειτουργικού, η οποία έρχεται με ακόμα πιο απλό πρόγραμμα εγκατάστασης και μερικές ακόμα βελτιώσεις.

Μια από τις πιο σημαντικές βελτιώσεις που υπάρχουν στην νέα έκδοση, είναι το Universal ISO boot. Αυτό σημαίνει ότι αν χρησιμοποιείτε video drivers ανοιχτού κώδικα ή drivers της Nvidia, πλέον μπορείτε να τρέχετε το λειτουργικό σύστημα με τα αντίστοιχα drivers.

Επίσης, η νέα έκδοση φέρνει και βελτιώσεις στην εμφάνιση στο offline πρόγραμμα εγκατάστασης. Το βασικό χρώμα έχει αλλαχτεί από μωβ σε μπλε και πλέον υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες. Άλλο χαρακτηριστικό που υπάρχει στο νέο πρόγραμμα εγκατάστασης, είναι το background terminal το οποίο εμφανίζει την πρόοδο της εγκατάστασης. Επιπλέον, η “welcome” εφαρμογή του EndeavourOS τώρα υποστηρίζει και άλλες γλώσσες όπως Ισπανικά, Γερμανικά, Ρωσικά και Γαλλικά.

Εκτός από όλα όσα μόλις αναφέραμε, το πρόγραμμα εγκατάστασης του EndeavourOS έχει και τη δυνατότητα να αφαιρεί τα drivers της παλιάς εγκατάστασης, ή drivers τα οποία πλέον δεν χρησιμεύουν στο λειτουργικό σύστημα.

Η τελευταία έκδοση του EndeavourOS έρχεται με περισσότερες ενσωματωμένες εφαρμογές. Μια από αυτές είναι η Pahis, η οποία δείχνει ένα ιστορικό των πακέτων στο terminal. Το Eos-log-tool επίσης υπάρχει προεγκατεστημένο σε αυτή την έκδοση.

Κάποιες ακόμα αλλαγές στην νέα έκδοση, είναι:

  • LUKS κρυπτογράφηση στο πρόγραμμα εγκατάστασης
  • Vanilla Desktop στο online πρόγραμμα εγκατάστασης.
  • Linux Kernel 5.6.3-arch1-1
  • Mesa 20.04.-1
  • Firefox 75.0-1 Arch
  • Calamares 3.2.20
  • Αφαίρεση του multi-boot προβλήματος στο grub
  • VMWare υποστήριξη του ISO

Για νέα εγκατάσταση, πρέπει πρώτα να κάνετε λήψη του ISO αρχείο. Μπορείτε να το βρείτε, πατώντας εδώ. Η offline εγκατάσταση σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε το EndeavourOS με γραφικό περιβάλλον Xfce DE. Ωστόσο, στην online εγκατάσταση, υπάρχουν αρκετές ακόμα επιλογές.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS