ΑρχικήHow ToΠώς να κάνετε jailbreaking σε iPhone μέσω rooted Android smartphone και Checkra1n;

Πώς να κάνετε jailbreaking σε iPhone μέσω rooted Android smartphone και Checkra1n;

Μέλη του XDA-Developers.com φόρουμ δείχνουν πώς ένα rooted Android τηλέφωνο μπορεί να επιτρέψει το jailbreaking σε ένα iPhone, με το Checkra1n.

Στην πραγματικότητα, το Jailbreaking σε ένα iPhone είναι παρόμοιο με το rooting σε μια συσκευή Android. Και στις δύο περιπτώσεις, οι χρήστες προσπαθούν να αποκτήσουν αυξημένα προνόμια, ώστε να μπορούν να απενεργοποιούν προστατευτικά μέτρα και περιορισμούς που ενσωματώνονται στα λειτουργικά συστήματα (στο iOS και το Android αντίστοιχα). Το rooting είναι πιο εύκολη διαδικασία χάρη και στη συνεργασία των OEMs. Όμως, το jailbreaking ενός iPhone παραμένει πρόκληση γιατί η Apple είναι πιο αυστηρή και αποτρέπει τέτοιες προσπάθειες. Κάθε φορά που κυκλοφορεί ένα jailbreak, η Apple εργάζεται σκληρά για τη διόρθωση των ευπαθειών που επέτρεψαν το jailbreaking.

android

Το Checkra1n είναι μια λύση jailbreak. Λέγεται ότι είναι το πρώτο jailbreak για συσκευές Apple που τρέχουν το iOS 13. Επίσης, λειτουργεί σε μια μεγάλη ποικιλία hardware της Apple. Το Checkra1n χρησιμοποιεί ένα exploit που στοχεύει σε ένα σφάλμα στο ROM Boot στο hardware της Apple και όχι σε μια ευπάθεια του iOS. Γι’ αυτό το λόγο, είναι ίσως η μοναδική λύση που θα έχει αποτελέσματα ακόμα και με την εφαρμογή ενημερώσεων λογισμικού στα ευάλωτα τηλέφωνα. Ωστόσο, ένα μειονέκτημα είναι ότι το Checkra1n είναι ένα semi-tethered jailbreak, που σημαίνει ότι πρέπει να ξανακάνετε jailbreak κάθε φορά που γίνεται επανεκκίνηση της συσκευής. Επίσης, το jailbreak ήταν αρχικά δυνατό μόνο μέσω του MacOS v10.10 +.

Πρόσφατα, όμως, το Checkra1n απέκτησε τη δυνατότητα υποστήριξης Linux. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να προχωρήσουν σε jailbreaking του iOS 13 με τη χρήση ενός υπολογιστή Linux. Προφανώς, αυτό επεκτείνει τις πιθανές πλατφόρμες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες, αλλά όπως ανακάλυψε ένας χρήστης του Reddit, αυτό μπορεί να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα του semi-tethered jailbreak, επιτρέποντας το jailbreaking με τη χρήση ενός rooted Android smartphone!

[News] It is possible to run checkra1n from an Android device! from jailbreak

Ο χρήστης του Reddit εξήγησε ότι υπάρχουν κάποια προ-απαιτούμενα. Πρέπει να έχετε:

  1. Ένα iPhone ή iPad που να είναι συμβατό με το Checkra1n (iPhone 5s -iPhone X, iOS 12.3 και πάνω).
  2. Μια συσκευή Android με root πρόσβαση, κατά προτίμηση με νεότερες εκδόσεις Linux και Android. Στο demo χρησιμοποιείται ένα Sony Xperia XZ1 Compact με Android 10, με Linux πυρήνα 4.14 και είναι rooted με το Magisk.
  3. Ένα terminal app στο Android τηλέφωνό σας.
  4. Έναν τρόπο σύνδεσης των δύο τηλεφώνων. Ορισμένα USB-C to Lightning καλώδια της Apple δεν λειτουργούν.

Τα βήματα για το jailbreaking είναι πολύ απλά, ειδικά αν τα συγκρίνουμε με διαδικασίες που έχουμε δε στο παρελθόν:

  1. Κάντε λήψη του Checkra1n binary για Linux
  2. Τοποθετήστε το ληφθέν binary στο rooted Android τηλέφωνο.
  3. Συνδέστε το iDevice (iPhone) στο Android τηλέφωνό σας.
  4. Ανοίξτε το terminal app και αποκτήστε root πρόσβαση, πληκτρολογώντας την εντολή “su”.
  5. Πληκτρολογήστε “lsusb” για να ελέγξετε, αν αναγνωρίζεται το iDevice. Το USB ID που εμφανίζεται πρέπει να είναι “05ac: 12a8”.
  6. Τοποθετήστε το iDevice σε DFU (Device Firmware Upgrade) mode. Μπορείτε να βρείτε οδηγίες για συγκεκριμένες συσκευές εδώ.
  7. Ελέγξτε αν το iDevice εξακολουθεί να αναγνωρίζεται με “lsusb”. Το USB ID, που εμφανίζεται, θα πρέπει τώρα να είναι “05ac: 1227”.
  8. Τρέξτε το checkra1n σε CLI mode χρησιμοποιώντας την εντολή “./checkra1n -c”.
  9. Το iDevice σας θα πρέπει τώρα να είναι jailbroken. Εάν δεν πετύχει με την πρώτη φορά, προσπαθήστε ξανά.

Αν έχετε ένα rooted Android smartphone, τότε μπορείτε με αυτά τα απλά βήματα να κάνετε jailbreaking σε ένα iPhone. Ωστόσο, έχετε στο νου σας ότι το jailbreaking και το rooting έρχονται με τους δικούς τους κινδύνους, οπότε σκεφτείτε το καλά πριν το επιχειρήσετε.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS