ΑρχικήinetKazuhisa Hashimoto: Πέθανε ο δημιουργός του δημοφιλούς Konami Code

Kazuhisa Hashimoto: Πέθανε ο δημιουργός του δημοφιλούς Konami Code

Ο Kazuhisa Hashimoto, δημιουργός του δημοφιλούς Konami Code, που χρησιμοποιείται σε έναν τεράστιο αριθμό video games, έφυγε από τη ζωή προχθές, Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, σε ηλικία 61 ετών.

Ο Hashimoto είναι περισσότερο γνωστός για την επινόηση του Konami Code: ↑ ↑ ↓ ↓ ← → ← →B, A, ο οποίος έχει ενσωματωθεί σε πολλά video games και αποτελεί τον «ακρογωνιαίο λίθο» στην gaming κοινότητα. Ο cheat code δίνει στους χρήστες διαφορετικά προνόμια, ανάλογα με το παιχνίδι.

“Είμαστε λυπημένοι για τον θάνατο του Kazuhisa Hashimoto, ενός βαθιά ταλαντούχου παραγωγού, που εισήγαγε για πρώτη φορά τον «Konami Code». Οι σκέψεις μας, αυτή τη στιγμή, είναι στην οικογένεια και τους φίλους του Hashimoto. Αναπαύσου εν ειρήνη!”, δήλωσε η ιαπωνική εταιρεία ψυχαγωγίας Konami, σε μια δήλωση στο Twitter.

Η Konami Holdings Corporation είναι μια πολύ δημοφιλής εταιρεία με διάφορες δραστηριότητες.

Ο θάνατος του Hashimoto επιβεβαιώθηκε από τον φίλο του, Yuji Takenouchi, ο οποίος είναι συνθέτης και δημιουργός ηχητικών εφέ σε video games. Ο Takenouchi ανακοίνωσε το θάνατο του φίλου του μέσω Twitter.

Ο γνωστός Konami Code δημιουργήθηκε από τον Hashimoto το 1986, όταν προσπάθησε να προσαρμόσει το Konami game Gradius για το Nintendo Entertainment System.

Ο Hashimoto θεωρούσε ότι το παιχνίδι ήταν δύσκολο. Για να γίνει ευκολότερη η δοκιμή του παιχνιδιού, εισήγαγε έναν κώδικα, όπου η πληκτρολόγηση ↑ ↑ ↓ ↓ ← → ← → B και A, θα του επέτρεπε να ξεκινήσει το παιχνίδι εύκολα. Έκτοτε, ο Konami code έχει χρησιμοποιηθεί σε δεκάδες video games, όπως τα παρακάτω: Teenage Mutant Ninja Turtles III: The Manhattan Project, Dance Dance Revolution series, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty και Castlevania: Lords of Shadows, first Mario Party,  BioShock Infinite, Borderlands 2, Anthem και άλλα πολλά.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS