ΑρχικήsecurityHacker που εκβίαζε την Apple καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση με αναστολή

Hacker που εκβίαζε την Apple καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση με αναστολή

Apple Πριν λίγες μέρες βρέθηκε στο δικαστήριο του Λονδίνου ένας hacker ηλικίας 22 ετών, ο οποίος λέγεται ότι εμπλέκεται σε μια προσπάθεια εκβιασμού εναντίον της Apple, που έλαβε χώρα το 2017. Ο κατηγορούμενος και οι συνεργάτες του απείλησαν την Apple ότι θα παραβίαζαν λογαριασμούς iCloud και θα πραγματοποιούσαν επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων σε 250 εκατομμύρια iPhones και iPads, αν η εταιρεία δεν δεχόταν να τους δώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Ο κατηγορούμενος, που ονομάζεται Kerem Albayrak, καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση με αναστολή, 300 ώρες απλήρωτης εργασίας και εξάμηνη απαγόρευση κυκλοφορίας (έλεγχος μέσω ηλεκτρονικών συσκευών).

Ο κατηγορούμενος αποτελούσε τον εκπρόσωπο της hacking ομάδας

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Καταπολέμησης του Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου (NCA), ο Albaryak ήταν ο εκπρόσωπος μιας τουρκικής hacking ομάδας με το όνομα Turkish Crime Family.

Αυτός ήταν που έκανε τις συζητήσεις με τα θύματα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτός ήταν που επικοινώνησε με την Apple για να την εκβιάσει και να ζητήσει λύτρα. Επίσης, επικοινώνησε με δημοσιογράφους για να τους ενημερώσει για το πιθανό hack της Apple.

Σύμφωνα με την NCA, ο Albaryak επικοινώνησε με την Apple στις 12 Μαρτίου 2017. Συγκεκριμένα, έστειλε ένα email στην ομάδα ασφαλείας της εταιρείας και είπε ότι είχε πρόσβαση σε λογαριασμούς iCloud και ότι σχεδίαζε να τους πουλήσει στο διαδίκτυο. Στη συνέχεια, ζήτησε από την Apple 75.000 δολάρια σε cryptocurrency ή χίλιες iTunes gift cards αξίας 100 δολαρίων η καθεμιά, προκειμένου να σβήσει την βάση δεδομένων που είχε στη κατοχή του.

Για να γίνει πιο πειστικός, μια εβδομάδα μετά την αποστολή του email, δημοσίευσε ένα βίντεο στο YouTube (το οποίο τώρα δεν υπάρχει) και έδειχνε την πρόσβασή του σε τυχαίους λογαριασμούς iCloud.

Στις 21 Μαρτίου, εμφανίστηκε ξανά με κάποιες αλλαγές στις απαιτήσεις του. Ζήτησε από την Apple 100.000 δολάρια. Αν η εταιρεία δεν του έδινε τα χρήματα, τότε εκείνος θα παραβίαζε 250 εκατομμύρια λογαριασμούς iCloud, θα έσβηνε κωδικούς iCloud και θα έκανε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων σε διάφορες συσκευές της Apple.

Η Apple ενημέρωσε αμέσως τις αρχές. Η εταιρεία αρνήθηκε να υποκύψει στον εκβιασμό και να δώσει τα χρήματα. Ο hacker προειδοποίησε ότι θα πραγματοποιήσει τις απειλές του και ότι θα ενημερώσει δημοσιογράφους, όμως δεν πρόλαβε, καθώς η βρετανική αστυνομία τον συνέλαβε στις 28 Μαρτίου 2017. Σύμφωνα με την NCA, δεν βρέθηκαν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι είχε πρόσβαση στην iCloud υποδομή της Apple.

Τότε, η Apple είχε πει ότι ο Albaryak είχε πρόσβαση μόνο στους λογαριασμούς iCloud για τους οποίους οι χρήστες είχαν επαναχρησιμοποιημένους κωδικούς πρόσβασης.

Ο Albaryak παραδέχτηκε την ενοχή του νωρίτερα αυτό το μήνα (Δεκέμβριος 2019) και καταδικάστηκε πριν τρεις μέρες.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν στοιχεία για συλλήψεις άλλων μελών της hacking ομάδας Turkish Crime Family.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS