ΑρχικήinetΝέο πρωτότυπο πυραύλων μεσαίας εμβέλειας από το Πεντάγωνο

Νέο πρωτότυπο πυραύλων μεσαίας εμβέλειας από το Πεντάγωνο

εμβέλειας

Το Πεντάγωνο αποκάλυψε πρόσφατα ένα νέο πρωτότυπο βαλλιστικών πυραύλων μεσαίας εμβέλειας, ως μέρος μίας γενικότερης προσπάθειας να ενισχύσει την άμυνα αλλά και τις επιλογές επιθέσεων μέσης εμβέλειας από το έδαφος.

“Ο δοκιμαστικός πύραυλος ξεκίνησε από τη στατική του θέση εκτόξευσης και τερμάτισε στον ανοικτό ωκεανό μετά από πάνω από 500 χιλιόμετρα πτήσης. Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν και οι πληροφορίες που αντλήθηκαν από αυτό το τεστ θα ενημερώσουν το Τμήμα της Άμυνας για την ανάπτυξη μελλοντικών δυνατοτήτων μεσαίας εμβέλειας”, δήλωσε το Τμήμα Άμυνας των ΗΠΑ.

Η δοκιμή, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου στη Βάση Πολεμικής Αεροπορίας Vandenberg της Καλιφόρνιας, αποτελεί μία πολύ σημαντική διαδικασία. Κατ ‘αρχάς, η πυραυλική εκτόξευση αντιπροσωπεύει μια σκόπιμη προσπάθεια του Πενταγώνου να ενισχυθούν τα όπλα μεσαίας εμβέλειας που διαθέτει η χώρα, κάτι που έχει ξεκινήσει μετά την κατάρρευση της συνθήκης INF μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.

Η Συνθήκη INF, παραβιάστηκε νωρίτερα φέτος από την Ρωσία, κάτι που οδήγησε τις ΗΠΑ να αναπτύξουν μία νέα σειρά όπλων μεσαίας εμβέλειας. Η συνθήκη αυτή απαγόρευε την δυνατότητα δημιουργίας όπλων μεσαίας εμβέλειας σε μία προσπάθεια να διαβεβαιωθεί τόσο στο ΝΑΤΟ  όσο και στη Ρωσία ότι οι επιθέσεις στην ευρωπαϊκή ήπειρο δεν θα ήταν πιθανές. Ένας πύραυλος με εμβέλεια 500 έως 600 χιλιόμετρα, επιτρέπει στη Ρωσία να επιτεθεί σε έναν μεγάλο αριθμό χωρών γύρω της. Με τον ίδιο τρόπο, αυτοί οι πύραυλοι μπορούν να βάλουν σε κίνδυνο πολλούς βασικούς ρωσικούς στόχους.

Σύμφωνα με τον Northrop Grumman, έναν από τους βασικούς συμμετέχοντες στη δοκιμή του πρωτοτύπου, η διαδικασία αυτή έχει ως στόχο να βοηθήσει το Πεντάγωνο να επιταχύνει την ανάπτυξη αυτών των όπλων.

Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα το Δεκέμβριο, ακολουθούν μια άλλη δοκιμαστική πυροδότηση που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, κατά την οποία το Πεντάγωνο εκτόξευσε μια παραλλαγή του γνωστού πυραύλου Tomahawk.

Οι πύραυλοι Block IV Tomahawks είναι γνωστοί για την ακρίβεια στόχευσης του GPS τους, την ακρίβεια μεγάλης ακτίνας, τον αμφίδρομο σύνδεσμο δεδομένων και την τεχνολογία “loiter” με προσανατολισμό ISR, που επιτρέπει σε αρχηγούς κρατών να βλέπουν βίντεο από το πεδίο της μάχης ή τους στόχους κατά την πτήση. Η πυροδότηση από τη στεριά, φέρνει φυσικά νέες επιλογές επίθεσης.

Η ικανότητα εκτόξευσης πυραύλων με εμβέλεια 500 χιλιόμετρα, φέρνει μια σειρά ουσιαστικών επιπτώσεων, η πρώτη και κυριότερη από τις οποίες είναι ότι παρουσιάζει ένα αμυντικό ή αποτρεπτικό όπλο, για την Ρωσία, μετά την κατάρρευση της συνθήκης.

Αυτά τα όπλα θα μπορούσαν να επιτρέψουν στις επιτιθέμενες δυνάμεις, να χτυπήσουν τους στόχους του εχθρού από ασφαλέστερες αποστάσεις.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS