ΑρχικήinetΤο Facebook δεν αποτελεί πλέον ένα από πιο περιζήτητα μέρη εργασίας

Το Facebook δεν αποτελεί πλέον ένα από πιο περιζήτητα μέρη εργασίας

Facebook

Η φήμη του Facebook ως μία από τις καλύτερες εταιρείες για να εργαστεί κάποιος έχει αρχίσει να κλονίζεται. Αυτό δείχνει τουλάχιστον μία έρευνα του Glassdoor, σχετικά με τις καλύτερες εταιρείες για να εργαστεί κανείς, βάσει ανώνυμων αξιολογήσεων των εργαζομένων.

Η Glassdoor κυκλοφόρησε τον κατάλογο “Best Places to Work” για το 2020, ο οποίος συγκεντρώνει ανώνυμες αξιολογήσεις και κριτικές των εργαζομένων, αν και η πραγματική κατάταξη καθορίζεται από έναν ειδικό αλγόριθμο της εταιρείας.

Στη φετινή λίστα το Facebook έπεσε στο Νο 23 του καταλόγου των 100 καλύτερων εταιρειών, κάτω από το Νο 7 το 2019 και το Νο 1 το 2018. Πρόκειται για την χαμηλότερη θέση που έχει πάρει ως τώρα στην λίστα του Glassdoor. Την πρώτη χρονιά που συμπεριλήφθηκε στη λίστα, το 2011, κατείχε την πρώτη θέση και συνέχισε να βρίσκεται κοντά στις κορυφαίες θέσεις από τότε, εκτός από το 2015, όταν έπεσε στο Νο 13.

Ένας εκπρόσωπος της Glassdoor σημείωσε ότι η συνολική βαθμολογία του Facebook (4.4) εξακολουθεί να είναι υψηλότερη από το μέσο όρο του ιστότοπου (3,5) και ότι το να καταφέρει μία εταιρεία να μπει στη λίστα του Glassdoor είναι “μια απίστευτη τιμή” γι’ αυτή.

Επιπλέον αυτή η πτώση είναι ένα ακόμα δείγμα ότι το ηθικό της εταιρείας έχει πέσει τα τελευταία δύο χρόνια λόγω των σκανδάλων που έχουν ξεσπάσει, τα οποία υπονομεύουν ακόμα και τα οφέλη που έχουν οι υπάλληλοι που εγάζονται για το Facebook.

“Το Facebook είναι θρυλικό για τα προνόμια που δίνει στους υπαλλήλους του”, δήλωσε η Glassdoor την τελευταία φορά που το Facebook κατατάχθηκε στην κορυφή της λίστας. “Τα δωρεάν γεύματα και σνακ, η υγειονομική και οδοντιατρική περίθαλψη, οι υπηρεσίες καθαριστηρίου και οι τέσσερις μήνες αμειβόμενης γονικής άδειας αποτελούν μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα οφέλη.”

Αλλά τα σκάνδαλα σχετικά με την ιδιωτική ζωή που έχουν ξεσπάσει τα τελευταία χρόνια, οι έρευνες και άλλα λάθη που έχουν προκύψει έχουν υπονομεύσει την καλή εικόνα της εταιρείας. Το CNBC ανέφερε νωρίτερα αυτό το έτος ότι η εταιρεία δυσκολεύεται να δελεάσει υποψηφίους από κορυφαία πανεπιστήμια μετά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica.

Εκτός από το Facebook βέβαια, τόσο η Google όσο και η Apple έχουν επίσης κατέβει σε χαμηλότερες θέσεις από πέρυσι. Η Google έπεσε από το Νο. 8 στο Νο 11 και η Apple βυθίστηκε από το Νο 71 στο Νο 84.

Μόνο δύο εταιρείες τεχνολογίας έχουν καταφέρει να είναι στην κορυφή της λίστας του Glassdoor, συμπεριλαμβανομένων των HubSpot (Νο. 1) και DocuSign (Νο. 3). Άλλες εταιρείες στην πρώτη δεκάδα είναι η συμβουλευτική εταιρεία Bain & Company (No. 2), η αλυσίδα fast food In-N-Out Burger (Νο. 4) και η Southwest Airlines (Νο. 10).

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS