ΑρχικήsecurityBug στο Ubuntu αποκαλύπτει αρχεία πολυμέσων χωρίς να το γνωρίζετε

Bug στο Ubuntu αποκαλύπτει αρχεία πολυμέσων χωρίς να το γνωρίζετε

bug

Η νέα ενημέρωση για το λειτουργικό σύστημα Ubuntu, φέρει ένα bug, το οποίο μπορεί να αποκαλύψει τα πολυμέσα σας σε άλλους χρήστες που βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο.

Το σφάλμα φαίνεται ότι εντοπίζεται στη δυνατότητα κοινής χρήσης πολυμέσων του Ubuntu στην τελευταία ενημερωμένη έκδοση του Ubuntu 19.10.

Το χαρακτηριστικό, που μπορείτε να ενεργοποιήσετε από τις ΡυθμίσειςΚοινή χρήσηMedia, σας επιτρέπει να στέλνετε αρχεία πολυμέσων όπως εικόνες, βίντεο και μουσική μέσω του τοπικού δικτύου.

Ωστόσο, οι χρήστες που εκτελούν το Ubuntu 19.10 χωρίς να έχουν σύνδεση GNOME Shell / Ubuntu, αναφέρουν ότι η λειτουργία κοινής χρήσης πολυμέσων ξεκινάει αυτόματα μόλις γίνεται σύνδεση, χωρίς να προειδοποιεί τους χρήστες ότι εκτελείται στο παρασκήνιο.

Αυτό επιτρέπει σε άλλους χρήστες του ίδιου τοπικού δικτύου να έχουν πρόσβαση σε αρχεία πολυμέσων και φακέλους χωρίς να το γνωρίζει ο κάτοχός του.

Ένας από τους χρήστες Ubuntu που έχει εγκαταστήσει την τελευταία ενημέρωση δήλωσε: “Ο συνάδελφός μου στη δουλειά, μόλις με πληροφόρησε ότι όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεό μου είναι διαθέσιμα σε ολόκληρη την εταιρεία!”.

Τι μπορείτε να κάνετε?

Ορισμένοι χρήστες του Ubuntu, πιστεύουν ότι το πρόβλημα βρίσκεται σε μια upstream διαμόρφωση που ζητά από το σύστημα να αλλάξει την κοινή χρήση πολυμέσων.

Προς το παρόν δεν υπάρχει τρόπος να επιδιορθωθεί μόνιμα το bug, ωστόσο οι προγραμματιστές εργάζονται πάνω στην εύρεση μίας λύσης γι’ αυτό.

Αν έχετε εγκαταστήσει την ενημέρωση Ubuntu 19.10, μπορείτε να μεταβείτε στη λειτουργία Κοινή χρήση πολυμέσων και να βεβαιωθείτε ότι είναι απενεργοποιημένη. Μια προσωρινή λύση θα ήταν η απεγκατάσταση του πακέτου Rygel, καθώς η λειτουργία τροφοδοτείται από τον server Rygal.

Οι χρήστες που έχουν εγκαταστήσει το Ubuntu 19.10 και χρησιμοποιούν το GNOME Shell δεν επηρεάζονται από το σφάλμα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS