ΑρχικήinetΒίντεο αποκαλύπτει ότι το dark mode εξοικονομεί μπαταρία

Βίντεο αποκαλύπτει ότι το dark mode εξοικονομεί μπαταρία

dark

Από τότε που το dark mode, έγινε μέρος των συσκευών που χρησιμοποιούμε, οι χρήστες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: σε αυτούς που αγαπούν το dark mode και σε αυτούς που το μισούν. Ωστόσο, ένα νέο βίντεο που κυκλοφόρησε, μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που οι τελευταίοι βλέπουν αυτό το χαρακτηριστικό.

Το dark mode εξοικονομεί μπαταρία

Σύμφωνα με ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από το κανάλι PhoneBuff, το dark mode σε ένα iPhone XS εξοικονομεί αποδεδειγμένα μπαταρία, σε σύγκριση με τη λειτουργία του κανονικού φωτισμού.

Για να πραγματοποιήσουν τη δοκιμή, χρησιμοποίησαν δύο μοντέλα iPhone XS, ρυθμίζοντας το ένα στο dark mode και το άλλο στην κανονική λειτουργία φωτισμού.

Με τη βοήθεια συσκευών ρομποτικής, τα δύο τηλέφωνα πραγματοποίησαν τις ίδιες εργασίες, οι οποίες περιλάμβαναν αποστολή μηνυμάτων για σχεδόν δύο ώρες, περιήγηση στο Twitter (για δύο ώρες) και άλλες δύο ώρες παρακολούθηση βίντεο στο YouTube.

Στη συνέχεια, οι δύο συσκευές έπρεπε να χρησιμοποιηθούν και για πλοήγηση μέσω του Google Maps, η οποία επρόκειτο να διαρκέσει άλλες δύο ώρες. Ωστόσο, το iPhone XS με την κανονική λειτουργία φωτισμού αποφορτίστηκε πλήρως πριν την ολοκλήρωση των δύο ωρών, καθιστώντας το iPhone XS με το dark mode νικητή.

Μέχρι το τέλος της δοκιμής, το iPhone XS που είχε ενεργοποιημένο το dark mode, είχε μπαταρία 30%, γεγονός που υποδηλώνει ότι η λειτουργία μπορεί να εξοικονομήσει έως και 30% περισσότερη μπαταρία από την κανονική λειτουργία φωτισμού.

Υπέρ και κατά

Ενώ το dark mode φαίνεται να έχει σημαντικό όφελος, αξίζει να σημειωθεί ότι το iPhone XS διαθέτει οθόνη OLED. Αυτό μας δείχνει ότι η δυνατότητα εξοικονόμησης μπαταρίας χρησιμοποιώντας τη παραπάνω λειτουργία είναι δυνατή σε smartphones με οθόνες OLED και όχι σε συσκευές με οθόνη LCD.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το dark mode λειτουργεί καλύτερα στις οθόνες OLED, καθώς τα εικονοστοιχεία OLED είναι εντελώς απενεργοποιημένα, ενώ τα εικονοστοιχεία LCD εξακολουθούν να εκπέμπουν κάποιο φως.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι ότι η δοκιμή εκτελέστηκε σε εφαρμογές συμβατές με τη λειτουργία. Ως εκ τούτου, τα αποτελέσματα σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να είναι διαφορετικά.

Η Google (στο Annual Summit 2018) επιβεβαίωσε ότι η σκοτεινή λειτουργία στο Android εξοικονομεί μπαταρία, κάτι που είναι αναμενόμενο να ισχύει και για τα μοντέλα iOS. Και το βίντεο αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει αυτούς τους ισχυρισμούς.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS