ΑρχικήbusinessTrueLayer: Καθιέρωσε το open banking και συνεργάζεται με τη VISA

TrueLayer: Καθιέρωσε το open banking και συνεργάζεται με τη VISA

Η startup, TrueLayer, που ξεκίνησε στο Λονδίνο, δημιούργησε ένα API platform με σκοπό να κάνει γνωστό το open banking.  Πλέον ξεκίνησε μία νέα συμφωνία με τη VISA, και λόγω αυτού χρηματοδοτήθηκε με 35 εκατομμύρια δολάρια.

TrueLayer VISA

Επίσης, μεγάλοι χρηματοδότες είναι οι Tencent και Temasek, με αποτέλεσμα η Visa να φτάνει τα 47 εκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα.

Ο Francesco Simoneschi, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της TrueLayer, τονίζει ότι λόγω της νέας συνεργασίας με τη VISA, η Fintech θα έχει πλέον τη δυνατότητα να συνεργαστεί με ένα τεράστιο δίκτυο επιχειρήσεων και τραπεζών όσον αφορά το open banking.

Συνεχίζει λέγοντας ότι θέλουν να κλιμακώσουν το open banking σε επίπεδο όπου θα επηρεάζει κάθε πτυχή των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών για τους καταναλωτές. Αυτό απαιτεί μεγάλους και εδραιωμένους “παίκτες” να συνεργαστούν με startups επιχειρήσεις όπως αυτοί. Η Visa υπήρξε μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες “fintech” που δημιουργήθηκαν ποτέ.

TrueLayer

Επιπλέον, ο Simoneschi αναφέρει ότι η εταιρική σχέση αποτελεί βασικό κομμάτι των στόχων της TrueLayer να γίνει παγκόσμια πλατφόρμα και να αναπτυχθεί το open banking. Το fintech είναι ήδη ανοικτό για επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία και πρόσφατα επεκτάθηκε στην Αυστραλία. Συνεργάζεται με εταιρείες όπως Revolut, Zopa, ClearScore, Plum, Emma, ​​CreditLadder, Canopy και ANNA Money.

Ο Mark Nelsen, ο οποίος είναι ο SVP της Visa, λέει ότι η συνεργασία με την TrueLayer θα επιτρέψει στη Visa να εξερευνήσει νέες ευκαιρίες για τους πελάτες της και για το δίκτυο.

TrueLayer

Ο Simoneschi υπογραμμίζει ότι πλέον είναι υπεύθυνοι για το 65% περίπου του open banking στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό τους έδωσε το ευρύ φάσμα εκτόξευσης σε όλη την Ευρώπη και πλέον και στην Αυστραλία. Καθ ‘όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, αναπτύξαμε μια φήμη για συνεργασία με επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, από τις τράπεζες μέχρι τις νεοσύστατες επιχειρήσεις.

Τέλος, προσθέτει ότι εάν μπορούν να συνεργαστούν για να προσελκύσουν περισσότερους ανθρώπους και να αγκαλιάσουν το web banking, τότε είναι ανοιχτοί σε κάθε συνεργασία.

 

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS