ΑρχικήsecurityΠώς να προστατευθείτε αν η τράπεζα σας είναι θύμα hacking!

Πώς να προστατευθείτε αν η τράπεζα σας είναι θύμα hacking!

Το να είναι στόχοι σε hackers οι λογαριασμοί μας στο Facebook, Twitter ή Instagram, είναι σίγουρα κάτι που κανείς δεν θέλει. ‘Eχουν γίνει πλέον γνωστοί οι τρόποι που θα διατηρήσουν ασφαλή τα accounts μας. Φανταστείτε τώρα, να είσαστε θύματα μιας hacking επίθεσης, η οποία στοχεύει την τράπεζα που έχετε αποταμιεύσει όλη σας τη χρηματική περιουσία. Η δυσκολία που θα αντιμετωπίσετε σε αυτή τη φάση, δεν συγκρίνεται με τίποτα με την όποια δυσφορία σας προκάλεσε το γεγονός ότι κάποιος έκανε exploit έναν από τους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

τράπεζα

Αρχικά δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι οι τραπεζικοί μας λογαριασμοί εμπεριέχουν, εκτός των άλλων, κάποιες από τις πιο προσωπικές πληροφορίες ενός ατόμου. Για παράδειγμα, τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, στοιχεία πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, τον τόπο κατοικίας και άλλα οικονομικά αρχεία.

Ίσως το πρώτο συναίσθημα που δημιουργείται στους ανθρώπους μετά από μία τέτοια επίθεση, είναι ότι πρόκειται για τελειωμένη υπόθεση, αφού ήδη ο hacker έχει στην κατοχή του τις σημαντικές πληροφορίες για τις οποίες μιλάμε. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα, ώστε να διαφυλάξετε ταυτότητά σας και τους online λογαριασμούς σας.

  • Παγώστε τους λογαριασμούς σας.

Είναι ίσως το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε. Με αυτό τον τρόπο, θα αποτρέψετε οποιονδήποτε hacker να προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τους λογαριασμούς προς όφελος του, είτε ανοίγοντας νέες πιστωτικές κάρτες  στην τράπεζα, είτε παίρνοντας δάνεια στο όνομά σας. Αυτή η διαδικασία έχει σαφέστατα τα μειονεκτήματα της. Ίσως το μεγαλύτερο είναι, ότι αν χρειαστεί να ενεργήσετε στους λογαριασμούς σας για οποιονδήποτε λόγο, θα χρειαστεί να περάσετε από την διαδικασία της κατάργησης του “παγώματος”  και στη συνέχεια επανεκτέλεσής του.

  • Παρακολουθήστε τις τραπεζικές κινήσεις των λογαριασμών σας.

Αν γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή όλες τις τραπεζικές κινήσεις, θα είναι πολύ πιο εύκολο να καταλάβαιτε αν κάποιος χρησιμοποιεί τις πληροφορίες σας. Πολλές φορές, οι εταιρείες που έχουν δεχθεί επίθεση προσφέρουν ένα δωρεάν πακέτο παρακολούθησης των δραστηριοτήτων για τη διευκόλυνσή σας. 

  • Αποκτήστε πρόγραμμα παρακολούθησης των τραπεζικών κινήσεων.

 Ένα τέτοιο πρόγραμμα θα παρακολουθεί τον αριθμό των κοινωνικής ασφάλισης, τα χρηματοπιστωτικά σας δεδομένα, καθώς επίσης και το Dark web για περιπτώσεις αγοραπωλησίας των στοιχείων σας. 

τράπεζα

  • Χρησιμοποιήστε password manager.

Είναι γεγονός, ότι ένας μοναδικός και πολύ δυνατός κωδικός πρόσβασης, για κάθε online λογαριασμό σας, σας βοηθά να βεβαιωθείτε ότι δεν είστε εκτεθειμένοι σε hackers.  Σε κάθε περίπτωση, αντί να χρησιμοποιείτε τον ίδιο πολύ δυνατό κωδικό για διαφορετικές υπηρεσίες, με ένα password manager θα έχετε δυνατούς και μοναδικούς κωδικούς για κάθε account στην κατοχή σας.

Σε κάθε περίπτωση μην αφήνετε την τύχη σας στην τράπεζα. Να είσαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε ανά πάσα στιγμή τις συνέπειες, αλλά και να βρείτε τους κατάλληλους τρόπους να διαφυλάξετε τα χρήματα και τις προσωπικές σας πληροφορίες. 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS