Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 13:07
Αρχική security Χάκαραν το Facebook account σου; Ανάκτησέ το με απλά βήματα!

Χάκαραν το Facebook account σου; Ανάκτησέ το με απλά βήματα!

Αν είστε χρήστης του Facebook και ψάχνετε για έναν οδηγό για το πώς να προσεγγίσετε την πλατφόρμα ώστε να πάρετε πίσω τον λογαριασμό σας, αυτό το άρθρο θα σας καλύψει.

Να ξεκαθαρίσουμε όμως εξ αρχής κάποια πράγματα.

 • Στη συνέχεια, θα εξετάσουμε τους λόγους που σας απέκλεισαν από το Facebook και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να γίνει αντιστροφή του μπλόκ.
 • Θα πάρουμε ως δεδομένο ότι το account σας έχει χακαριστεί.
 • Θα υποθέσουμε ότι έχετε ξεχάσει το password σας.

Απενεργοποιημένο Facebook account.

Λόγω τις υπερπληθώρας ενεργών χρηστών στο Facebook, είναι αδύνατος ο έλεγχος των δραστηριοτήτων τους. Για αυτόν τον λόγο, το Facebook έχει εφαρμόσει κανονισμούς και κανόνες, που αν ένας χρήστης παραβεί, προκύπτει η αυτόματη απενεργοποίηση του λογαριασμό του, ανάλογα βέβαια και τη σοβαρότητα της παραβίασης.

Σε κάθε περίπτωση, είναι καλό όταν δημιουργείται ένα νέο account, ο χρήστης να ρίχνει μια ματιά στα πρότυπα της κοινότητας, ώστε να αποφευχθούν τυχόν παραβιάσεις που θα οδηγήσουν σε αποκλεισμό.

Σε περίπτωση που ο λογαριασμός έχει αποκλειστεί και ο χρήστης επιχειρήσει είσοδο, το Facebook θα κοινοποιήσει μια συγκεκριμένη ειδοποίηση.

Πάντα υπάρχει η πιθανότητα, να μην είναι εφικτή η σύνδεση λόγω άλλων προβλημάτων, που θα φαίνονται από σχετικά μηνύματα.

facebook

Λόγοι απενεργοποίησης ενός account.

 • Δημοσίευση περιεχομένου που δεν πληροί τους κανόνες του Facebook.
 • Χρησιμοποιώντας ένα ψεύτικο όνομα χρήστη για να μιμηθείτε κάποιον.
 • Εμπλοκή του λογαριασμού για bullying, διαφήμιση ή προώθηση.
 • Διατήρηση μιας συμπεριφοράς που δεν επιτρέπει η κοινότητα.
 • Αποστολή πάρα πολλών friend requests.

Συνήθως, τέτοια accounts μπορούν να ανακτηθούν με μια επαλήθευση λογαριασμού. Αν αυτό δε συμβεί, θα χρειαστεί να γίνει υποβολή έφεσης, μέσω του Facebook help.

Στην υποβολή της αίτησης, είναι σημαντικό να εξηγήσετε όλα όσα γνωρίζετε για τον λόγο που απενεργοποιήθηκε ο λογαριασμός.

Ανάκτηση λογαριασμού λόγω ξεχασμένου password.

Στην αρχική σελίδα του Facebook, στην επάνω δεξιά γωνία επιλέξτε το “forgot password?”. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε το email σας ή τον αριθμό τηλεφώνου με τον οποίο συνδέθηκε ο λογαριασμό σας. Κάντε κλικ στο κουμπί αποστολής κωδικού και το Facebook θα στείλει έναν κωδικό ανάκτησης μέσω SMS στο κινητό σας. Γράψτε αυτόν τον κωδικό στο πεδίο που ζητείται και πατήστε συνέχεια. Μετά θα μεταφερθείτε σε μια άλλη σελίδα. Εκεί θα σας ζητηθεί να αλλάξετε password. Κάντε το και βάλτε τον νέο κωδικό πρόσβασής σας στο αντίστοιχο πεδίο. Με αυτόν τον τρόπο ανακτήσατε τον λογαριασμό σας, μετά την απώλεια του κωδικού πρόσβασης.

Επαναφορά χακαρισμένου account.

Επισκεφθείτε τη σελίδα ανάκτησης λογαριασμού στο Facebook για να προστατεύσετε τον λογαριασμό σας αν νομίζετε ότι έχει παραβιαστεί. Το Facebook θα σας ζητήσει να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας και να ελέγξετε την πρόσφατη δραστηριότητα του λογαριασμού.

facebook

Με τους παρακάτω τρόπους θα καταλάβετε αν το account σας έχει χακαριστεί:

 • Το email ή το password με τα οποία ήταν συνδεδεμένος ο λογαριασμός έχουν αλλάξει.
 • Το όνομα που χρησιμοποιήσατε κατά την εγγραφή ενός λογαριασμού στο facebook ή η ημέρα γέννησής σας άλλαξε.
 • Έχουν σταλεί friend requests σε άγνωστα για εσάς άτομα.
 • Έχουν σταλεί μηνύματα που δεν έχετε στείλει.
 • Έχουν γίνει posts που δεν αναρτήσατε.

Και πάλι για να πάρετε έναν παραβιασμένο Facebook λογαριασμό πίσω, πρέπει πρώτα να ενημερώσετε την πλατφόρμα. Κάντε κλικ στο link ανάκτησης λογαριασμού και ακολουθήστε τις οδηγίες. Αν έχει αλλάξει το email του λογαριασμού σας μπορείτε να το αντιστρέψετε. Αν έχει γίνει update στο email, το Facebook θα στείλει ένα μήνυμα που θα περιέχει ένα ειδικό link που θα οδηγεί στο προηγούμενο account.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

Κίνα και Ιράν προσπάθησαν να χακάρουν τις εκστρατείες Biden και Trump

Η Κίνα και το Ιράν προσπάθησαν να χακάρουν τις προεκλογικές εκστρατείες τόσο του Biden όσο και του Trump.

Gaia-X: η νέα πλατφόρμα cloud computing της Ευρώπης

Φαίνεται ότι η Ευρώπη αποφάσισε να απαλλαγεί από την Αμερική σε ότι αφορά τις υπηρεσίες cloud computing, δημιουργώντας το «Gaia-X».

CPA Canada: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 329,000 άτομα

Ο οργανισμός Chartered Professional Accountants of Canada (CPA) αποκάλυψε ότι το site CPA Canada παραβιάστηκε από hackers,...

Η τεχνολογία με τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί διαιωνίζει τον ρατσισμό

Σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες καταρρέουν κάτω από το βάρος δύο πανδημιών: τον COVID -19 και την αστυνομική βαρβαρότητα. Και οι δύο προκαλούν...

Tycoon ransomware: Σε κίνδυνο Windows και Linux υπολογιστές!

Ένα νέο ransomware, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, στοχεύει συστήματα Windows και Linux. Το ransomware ονομάζεται Tycoon και είναι...

Τα νέα iPad Pro της Apple με σύνδεση 5G, A14X τσιπ και Mini-LED οθόνη!

Η Apple πρόκειται να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα iPad Pro με το Α14Χ τσιπ, σύνδεση 5G, και οθόνη Mini-LED στο πρώτο μισό του...

Cisco: Σφάλματα σε IOS router επιτρέπουν πλήρη παραβίαση συστημάτων

Η Cisco αποκάλυψε τέσσερα κρίσιμα σφάλματα ασφαλείας που επηρεάζουν τον εξοπλισμό των router που χρησιμοποιούν τα IOS XE και IOS λογισμικά της....

Linux Greenie: Κυκλοφόρησε η έκδοση 20.04 με νέο desktop

Το Greenie Linux, είναι ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο ubuntu, το οποίο κατασκευάστηκε ειδικά για χρήστες που...

Zoom: Σφάλματα επιτρέπουν την παραβίαση συστημάτων συμμετεχόντων!

Ερευνητές ασφαλείας από την Cisco Talos ανακάλυψαν δύο σφάλματα στη δημοφιλή εφαρμογή τηλεδιάσκεψης Zoom, τα οποία μπορούν να επιτρέψουν σε έναν κακόβουλο...

Η ανίχνευση του “Incognito mode” δεν έχει διορθωθεί ακόμη από τον Chrome

Τα website εξακολουθούν να είναι σε θέση να εντοπίζουν πότε ένας επισκέπτης χρησιμοποιεί τη λειτουργία Incognito mode του Chrome, παρά τις προσπάθειες...