ΑρχικήsecurityΧάκαραν το Facebook account σου; Ανάκτησέ το με απλά βήματα!

Χάκαραν το Facebook account σου; Ανάκτησέ το με απλά βήματα!

Αν είστε χρήστης του Facebook και ψάχνετε για έναν οδηγό για το πώς να προσεγγίσετε την πλατφόρμα ώστε να πάρετε πίσω τον λογαριασμό σας, αυτό το άρθρο θα σας καλύψει.

Να ξεκαθαρίσουμε όμως εξ αρχής κάποια πράγματα.

  • Στη συνέχεια, θα εξετάσουμε τους λόγους που σας απέκλεισαν από το Facebook και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να γίνει αντιστροφή του μπλόκ.
  • Θα πάρουμε ως δεδομένο ότι το account σας έχει χακαριστεί.
  • Θα υποθέσουμε ότι έχετε ξεχάσει το password σας.

Απενεργοποιημένο Facebook account.

Λόγω τις υπερπληθώρας ενεργών χρηστών στο Facebook, είναι αδύνατος ο έλεγχος των δραστηριοτήτων τους. Για αυτόν τον λόγο, το Facebook έχει εφαρμόσει κανονισμούς και κανόνες, που αν ένας χρήστης παραβεί, προκύπτει η αυτόματη απενεργοποίηση του λογαριασμό του, ανάλογα βέβαια και τη σοβαρότητα της παραβίασης.

Σε κάθε περίπτωση, είναι καλό όταν δημιουργείται ένα νέο account, ο χρήστης να ρίχνει μια ματιά στα πρότυπα της κοινότητας, ώστε να αποφευχθούν τυχόν παραβιάσεις που θα οδηγήσουν σε αποκλεισμό.

Σε περίπτωση που ο λογαριασμός έχει αποκλειστεί και ο χρήστης επιχειρήσει είσοδο, το Facebook θα κοινοποιήσει μια συγκεκριμένη ειδοποίηση.

Πάντα υπάρχει η πιθανότητα, να μην είναι εφικτή η σύνδεση λόγω άλλων προβλημάτων, που θα φαίνονται από σχετικά μηνύματα.

facebook

Λόγοι απενεργοποίησης ενός account.

  • Δημοσίευση περιεχομένου που δεν πληροί τους κανόνες του Facebook.
  • Χρησιμοποιώντας ένα ψεύτικο όνομα χρήστη για να μιμηθείτε κάποιον.
  • Εμπλοκή του λογαριασμού για bullying, διαφήμιση ή προώθηση.
  • Διατήρηση μιας συμπεριφοράς που δεν επιτρέπει η κοινότητα.
  • Αποστολή πάρα πολλών friend requests.

Συνήθως, τέτοια accounts μπορούν να ανακτηθούν με μια επαλήθευση λογαριασμού. Αν αυτό δε συμβεί, θα χρειαστεί να γίνει υποβολή έφεσης, μέσω του Facebook help.

Στην υποβολή της αίτησης, είναι σημαντικό να εξηγήσετε όλα όσα γνωρίζετε για τον λόγο που απενεργοποιήθηκε ο λογαριασμός.

Ανάκτηση λογαριασμού λόγω ξεχασμένου password.

Στην αρχική σελίδα του Facebook, στην επάνω δεξιά γωνία επιλέξτε το “forgot password?”. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε το email σας ή τον αριθμό τηλεφώνου με τον οποίο συνδέθηκε ο λογαριασμό σας. Κάντε κλικ στο κουμπί αποστολής κωδικού και το Facebook θα στείλει έναν κωδικό ανάκτησης μέσω SMS στο κινητό σας. Γράψτε αυτόν τον κωδικό στο πεδίο που ζητείται και πατήστε συνέχεια. Μετά θα μεταφερθείτε σε μια άλλη σελίδα. Εκεί θα σας ζητηθεί να αλλάξετε password. Κάντε το και βάλτε τον νέο κωδικό πρόσβασής σας στο αντίστοιχο πεδίο. Με αυτόν τον τρόπο ανακτήσατε τον λογαριασμό σας, μετά την απώλεια του κωδικού πρόσβασης.

Επαναφορά χακαρισμένου account.

Επισκεφθείτε τη σελίδα ανάκτησης λογαριασμού στο Facebook για να προστατεύσετε τον λογαριασμό σας αν νομίζετε ότι έχει παραβιαστεί. Το Facebook θα σας ζητήσει να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας και να ελέγξετε την πρόσφατη δραστηριότητα του λογαριασμού.

facebook

Με τους παρακάτω τρόπους θα καταλάβετε αν το account σας έχει χακαριστεί:

  • Το email ή το password με τα οποία ήταν συνδεδεμένος ο λογαριασμός έχουν αλλάξει.
  • Το όνομα που χρησιμοποιήσατε κατά την εγγραφή ενός λογαριασμού στο facebook ή η ημέρα γέννησής σας άλλαξε.
  • Έχουν σταλεί friend requests σε άγνωστα για εσάς άτομα.
  • Έχουν σταλεί μηνύματα που δεν έχετε στείλει.
  • Έχουν γίνει posts που δεν αναρτήσατε.

Και πάλι για να πάρετε έναν παραβιασμένο Facebook λογαριασμό πίσω, πρέπει πρώτα να ενημερώσετε την πλατφόρμα. Κάντε κλικ στο link ανάκτησης λογαριασμού και ακολουθήστε τις οδηγίες. Αν έχει αλλάξει το email του λογαριασμού σας μπορείτε να το αντιστρέψετε. Αν έχει γίνει update στο email, το Facebook θα στείλει ένα μήνυμα που θα περιέχει ένα ειδικό link που θα οδηγεί στο προηγούμενο account.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS